Kokeov šou za novu radost 1

Sevilja je novi-stari osvajač Lige Evrope. Izabranici Unaja Emerija treću sezonu za redom podižu trofej ovog takmičenja, a ovoga puta oružje pred Andalužanima položio je Liverpul.

                                   

Engleski tim je otišao na odmor sa minimalnim vođstvom posle pogotka Danijela Staridža u 35. minutu, bio znatno bolji rival većim delom prvog poluvremena, ali se u nastavku sve srušilo kao kula od karata. Gameiro je izjendačio već u prvom minutu nastavka, ubrzo zatim još jednom zapretio, da bi golovima u samo šest minuta razmaka (64. i 70.) kapiten Koke preokrenuo rezultat i doneo svom klubu peti trofej Lige Evrope.

Uvodne minute utakmice obeležila je velika nervoza na obe strane, a oštar start Emrea Čana nad Enverom Banegom nagovestio je žestoku borbu na sredini terena. Španski klub je većim delom prvog poluvremna držao loptu u svom posedu, ali jedan pokušaj ka golu Minjolea dovoljno pokazaju da u prvih 45 minuta nisu imali previše ideja u napadu. Prvi su zapretili fudbaleri Liverpula preko nemačkog veziste turskog porekla Emrea Čana u osmom minutu, ali je šut sa dvadesetak metara golman Soria bez većih problema odbio. Konkretniju igru Klopov tim je propustio da kruniše tri minuta kasnije kada je posle prodora i centaršuta Klajna, Danijel Staridž zahvatio loptu, ali je ona završila na pola puta između gola Sevilje i napadača Liverpula Firmina. Već u narednom napadu dogodio se prvi sporan trenutak na utakmici kada je defanzivac Andalužana David Kariko igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali je sudija Eriksen pokazao da se igra nastavi, kao i u naredne dve sporne situacije kada su igrači španskog kluba igrali rukom.

Ni svoj drugi pokušaj na meču Staridž nije uspeo da iskoristi. U 25. minutu posle preciznog proigravanja Lalane, engleski napadač je bio nešto sporiji što je golman Soria iskoristio i skratio ugao. Međutim, deset minuta kasnije, treća sreća je pokucala na vrata igrača koji je dugo ove sezone odsustvovao zbog povrede. Prihvatio je pas Kutinja na ivici šesnaesterca i udarcem spoljnim delom stopala leve noge pogodio u malu mrežu protivnika.

Sevilja je u prvom delu igre zapretila samo preko Gameira u 32. minutu kada je omaleni napadač pokušao polumakazicama, ali je lopta završila tik pored stative Minjoleovog gola. Međutim, u nastavku se priča preokrenula. Već na početku drugog poluvremena desni bek Sevilje, Brazilac Mariano ušetao se u kazneni prostor Engleza, uputio prizeman centaršut u peterac Livrepula gde se između Lovrena i Turea najbolje snašao Gameiro i poravnao rezultat. Ubojiti Francuz, koga navijači Crvene zvezde ne pamte po dobrom još iz vremena dok je nosio dres Strazbura, imao je ubrzo još jednu priliku posle ubačaja iz auta, ali je Minjole odbranio.

Znatno otresitiju i ubedljiviju igru u nastavku gosti su pretvorili u vođstvo u 64. minutu kada je posle kombinacije Banege i Vitola najsnalažljiviji bio kapiten Koke i sa ivice kaznenog prostora pogodio ugao Liverpulovog kola. Potpunu dominaciju svog kluba u nastavku meča, isti igrač je pretvorio u gol šest minuta kasnije za vođstvo Andalužana 3:1 i veliki obrt u osnosu na prvih 45 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari