Posle pobede u Beogradu nad Crnom Gorom i dobrog starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj, rukometaši Srbije imaju dobru šansu da u nedelju na gostovanju Izraelu osvoje još dva boda i mirnije dočekaju prolećne duele sa Islandom, koji je u grupi četiri blagi favorit.


– Novi protivnik je nova priča, i iz svega treba izvući pouke, šta je bilo dobro, a šta ne. Selekcija Izraela igra jako brz i temperamentan rukomet na čelu sa našim trenerom, međutim, mi idemo da odigramo još bolju utakmicu – istakao je Dejan Perić, vršilac dužnosti selektora Srbije.

Izrael je autsajder u grupi 4, ali problem može biti što igraju veoma atipičan rukomet.

– Ako budemo ispoštovali neki naš dogovor iz svlačionice, siguran sam da ćemo ostvariti ono što smo se i dogovorili. Dovoljno smo iskusni da možemo da odigramo na zadovoljavajućem nivou protiv Izraela. Cilj nam je da ovaj ciklus završimo sa četiri boda, kako bismo spremnije dočekali nastavak kvalifikacija na proleće i susrete sa Islandom – zaključio je Nenad Vučković, srednji bek nacionalnog tima.

Plasman na EP koje se igra od 17. do 31. januara u Poljskoj obezbediće dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe i najbolja treća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari