Vaterpolo reprezentacija Srbije odlično je startovala na Evropskom prvenstvu, pred domaćom publikom u Kombank areni, pobedivši Hrvatsku ubedljivo u reprizi finala prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva. Novu priliku za dokazivanje, protiv objektivno lakšeg protivnika, vaterpolisti Srbije imaće danas (20.15) kada ukrste sa Maltom. Večerašnji protivnik je ubedljivo poražen od Francuske u 1. kolu, ali se nikako ne sme potceniti na putu osiguranja prvog mesta u grupi B.

Zato selektor Dejan Savić spušta loptu i upozorava na oprez ukoliko se želi odbrana titule. On se zahvalio organizaciji i navijačima, kojih je 11.000 ispunilo Arenu i postavilo novi rekord po posećenosti u istoriji evropskih prvenstava, što je juče potvrdila i Evropska federacija vodenih sportova (LEN).

– Zahvalio bih se čitavoj organizaciji i publici na neverovatnom ambijentu. Uz igrače i stručni štab sve vreme je bila pozitivna energija. Uz dobru igru pobedili smo i sopstveni pritisak, koji je nepotrebno nametnut od nekih ljudi. Sada će biti lakše. Učinićemo sve da završimo prvi, ali ovaj rezultat može da bude mač sa dve oštrice. Svi će misliti da smo apsolutni favoriti, ali ima još da se igra. Trebalo bi pustiti sve da ide svojim tokom – istakao je Savić na jučerašnjoj konferenciji u Hotelu „M“.

Prema njegovim rečima, najveći rivali za zlato, uz Hrvatsku, biće Italijani. Savić podseća da dosta timova juri olimpijsku vizu. Selektor konstatuje da su Mađari u krizi, ali se oni nikada ne smeju otpisati, a tu su i Grci, osvajači bronze sa Svetskog prvenstva.

Da neće biti lako, odnosno da je rano pričati o zlatnoj medalji, smatra i „delfin“ Dušan Mandić.

– Možemo svi da budemo zadovoljni rezultatom, to je proizvod naše dobre igre. Ekipa smo koja uvek ide na najviša odličja i ukoliko igramo kao što znamo, teško ko će moći da nam se suprotstavi. Međutim, ne volim što su nas svi stavili na tron, postoji dosta dobrih reprezentacija. Neće biti lako, a rezultat iz prvog kola nije pravi pokazatelj reprezentacije Hrvatske – naveo je Mandić.

 

Danas i UNIQA vode u Arenu

Dnevni lista Danas, u saradnji sa UNIQA osiguranjem, vodi navijače u Kombank arenu na utakmice Evropskog prvenstva u vaterpolu. Najbrži čitalac našeg lista koji se javi redakciji danas posle devet časova na broj 011/344-11-86 dobiće dve karte za današnji popodnevni program, gde će između ostalog moći da prati i duel Srbije i Malte.

Sparing sa Partizanom

– Moramo napraviti nekoliko jakih treninga, sa čime su i igrači upoznati. Imamo neke varijante da odigramo nekoliko četvrtina na Banjici sa Partizanom – najavio je selektor Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari