Čim je gusto, ružna strana srpskog mentaliteta dođe do izražaja. Umesto da se bave isključivo košarkom večiti rivali, što svojim greškama, a delimično i pod uticajem tendencioznih informacija, uoči večerašnjeg četvrtog duela, prepucavaju se i mere tuđe greške i propuste. U takvim, reklo bi se nesportskim okolnostima, košarkaši Crvene zvezde DIVA dočekaće Partizan mt:s (20.00, RTS 2) u pokušaju da finalnu seriju dovedu do majstorice.

Hala u Železniku biće poprište sigurno uzbudljivog, nedovoljno dopadljivog, ali pre svega meča koji će biti najznačajniji u rezultatskom smislu. Zvezda u „kutiji šibica“ može obezbediti peti duel, dok u tesnom prostoru beogradskog predgrađa, pred crveno-belim navijačima Partizan mt:s ima šansu da rezerviše jedanaestu uzastopnu titulu, čime bi postao rekorder po broju vezanih titula. Trenutno se decenijskim nizom na Starom kontinentu jedino mogu pohvaliti Crvene zvezda, Real Madrid, Makabi i Partizan.

Činjenica da hala u Železniku ima tri puta manji kapacitet u odnosu na Pionir, naterala je upravu Zvezde da osmisli način kako da redukuje broj onih koji bi se popeli i na krov samo da večeras bodre svoje pulene. Svesni su u Zvezdi da samo agresivnom odbranom, boljim delovanjem na strani pomoći i smislenijim načinom čuvanja Miroslava Raduljice (za pola tela ispred centra Zvezde prilikom borbe za poziciju pod košem), mogu ostvariti prednost na svom terenu.

– Pripreme idu svojim tokom, ništa se specijalno ne dešava. Treniramo dva puta dnevno, bolje je da igrače okupimo u hali nego da ih ovo sunce udari u glavu. U petak ćemo morati da sprovedemo zacrtane akcije, da imamo inicijativu što nije bio slučaj u trećem meču. Jedino na takav način možemo da pobedimo. Optimista sam i nadam se najboljem – jasan je Svetislav Pešić.

Dušan Kecman apsolutno zna kako se stiže do titule u presudnim mečevima. Njegovi saveti biće od dragocene pomoći saigračima. On je jedan od retkih iz Partizana, koji uz Raduljicu i Mačvana odlično poznaje halu u Železniku.

– Očekuje nas jako teška utakmica s obzirom na to da će ekipa Crvene zvezde pokušati da popravi utisak iz prethodnog duela. Igraće se na njihovom parketu u hali u Železniku, gde su oni trenirali tokom čitave godine, to je njihov pravi domaći teren. Moramo da držimo dobar nivo igre, čvrsto i pametno, da ne dajemo protivniku mogućnost za lagane poene i ofanzivne skokove. Spremni smo, mislim da će samo neki određeni detalji ili raspoloženje pojedinaca odlučiti utakmicu – zaključio je najiskusniji pojedinac u Partizanu.

Podeljene rezervacije

Za samo nekoliko sati podeljene su sve rezervacije kojima su vlasnici crveno-belih sezonskih ulaznica obezbedili svoje mesto u dvorani u Železniku za četvrti meč finalne serije plej-ofa. Zbog znatno smanjenog kapaciteta dvorane FMP u Železniku u odnosu na Pionir navijači sa sezonskim ulaznicama morali su telefonskim putem da sebi obezbede rezervaciju sa kojom će jedino moći da uđu u dvoranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari