Takmičenje poput Kupa Radivoja Koraća koje se od 9. do 12. februara održava u Železniku, idealna je prilika da najperspektivniji igrači OKK Beograda, Mege i Radničkog basketa u direktnim duelima sa najboljim srpskim klubovima pokažu talenat. Partizan mt:s, Crvena zvezda, Hemofarm i kragujevački Radnički imaće na „oku“ košarkaše koji bi u bliskoj budućnosti mogli da pojačaju njihove redove.

Poznata je stvar da Mega i Radnički basket (drugi tim FMP), „proizvode“ igrače dovoljno kadre da čak i konkurišu za seniorsku nacionalnu selekciju. Marko Kešelj, Nikola Dragović, Dušan Katnić, najbolji su primeri, kao i Ivan Paunić i Tadija Dragićević da Mega predstavlja dobru osnovu za nastavak karijere. OKK Beograd i Radnički basket nemaju takav kapacitet, ali su odlična prilika za dokazivanje, dok je FMP najkvalitetniji regrutni centar na Balkanu.

Na „oku“ „večitih rivala“ sigurno će biti šesnaestogodišnji bek Mege Vasilije Mićić. Reč je o momku koji poseduje dobre fizičke predispozicije. Standardni je član prve petorke i prosečno beleži 7, 8 poena. U više navrata bio je jedan od najzapaženijih igrača u prvenstvu, pre svega zbog solidne tehnike i pristojnog šuta. Njegovi saigrači Nikša Nikolić i Stefan Matović svakako zaslužuju pažnju najkvalitetnijih srpskih timova. Obojica su rođeni 1991. godine, Nikolić igra na mestu beka, dok Matović „pokriva“ pozicije trojke i krilnog centra. Slobodan Dunđerski jedan je od najboljih igrača OKK Beograda. Reč je o plejmejkeru dobre individualne tehnike. Dunđerski ima solidan pregled igre, veoma je brz, međutim ne može se pohvaliti dobrim šutem. Upravo u Kupu Radivoja Koraća organizator igre „klonfera“ trebalo bi da pokaže zbog čega je najbolji plejmejker u domaćoj ligi. Svakako najzanimljiviji košarkaš Radničkog basketa jeste Nikola Silađi. U pitanju je krilni centar odlične motorike, pristojne brzine i sasvim dobre leđne tehnike. Mana mu je nešto slabiji šut sa distance, ali je u stanju da nadoknadi taj nedostatak velikom borbenošću i stalnim prisustvom u kontranapadu. Najvredniji igrač i možda i jedini iz FMP koji bi već na leto mogao da pojača redove Partizana ili Zvezde jeste Andreja Milutinović. Dvadesetogodišnjeg beka „pantera“ krasi dobar prvi korak prilikom polaska u dribling, solidan ulaz i pristojan šut, koji je nešto slabiji iz driblinga. Milutinoviću nedostaje masa, ali je sigurno najzanimljiviji košarkaš na srpskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari