Uoči večerašnjeg meča sa FMP u Železniku (18.00, RTS) u 3. kolu Superlige, Duško Vujošević je iskoristio priliku da podseti javnost na tešku finansijsku situaciju u Partizanu, ponovi da je za to kriva aktuelna politička garnitura na vlasti i da indirektno odgovori Nebojši Čoviću, predsedniku Crvene zvezde.


– Apsurdna je politička odluka da se uništava KK Partizan. Reč je o čoveku koji je ostrašćen i radi to iz ličnog animoziteta. Bilo je takvih slučajeva u prošlosti, za vreme (španskog generala Fransiska) Franka bilo je zabranjeno da se navija za Barselonu, a zna se kakav je to klub – oštar je bio Vujošević prilikom poređenja.

Trener Partizana je tokom pauze u domaćem prvenstvu, a nakon izbacivanja u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige od Crvene zvezde, pratio reakcije u javnosti, a najviše ga je isprovocirala izjava Nebojše Čovića o „stavljanju tačke na crno-beli svet“.

– To ne priliči godinama tog čoveka. Mi smo osvajali trofeje i trofeje. Imamo svetlu prošlost, a imaćemo i budućnost. Zvezda je osvojila ABA ligu i dobila čestitke od svih, pa i od nas. Ne znam da li se toliko slavi što je Zvezda osvojila regionalno takmičenje i ušla u Evroligu ili što je eliminisala drugi klub – replicirao je trener Partizana.

 

U junu svi slobodni

Milano je zvanično zainteresovan da na leto dovede Eda Murića, Duško Vujošević je nagovestio da bi od juna svi igrači mogli da budu slobodni: „Voleo bih da Murić ostane u Partizanu koliko je planirano ugovorom, ali činjenica je da su svi naši igrači slobodni, kao i prošle godine. To je deo strategije iz određenog centra moći, koji želi da se ovako nešto dešava“, naveo je Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari