Četvrta trka ove sezone u Formuli 1 voziće se u nedelju u 9.00 po srednjoevropskom vremenu na stazi u Šangaju. Zvanične kvalifikacije startovaće u subotu u 8.00, dok je poslednji slobodan trening vožen tri sata ranije. Vozač Mercedesa Niko Rozberg dočekaće ovu trku na liderskoj poziciji u generalnom plasmanu sa 61 bodom, a prati ga klupski kolega Luis Hamilton sa 50 poena.


U petak su vožena prva dva probna treninga, a najbolje su se snašli Hamilton i Fernando Alonso. Španac je po oblačnom vremenu imao četiri desetinke bolje vreme od Rozberga u prvoj vožnji, dok je Hamilton na cilj stigao kao osmi. Međutim, Britanac je znatno bolje odradio sve zadatke u popodnevnom terminu kada je iza sebe ostavio Alonsa i Rozberga.

Aktuelni šampion Sebastijan Fetel nije baš najbolje započeo sezonu, a ništa bolju vožnju nije prikazao ni u Šangaju. Istina, Nemac je u Maleziji stigao do pobedničkog postolja, a do bodova je došao i u Bahreinu, ali daleko je od prave forme. Dominacija tandema Mercedesa je više nego očigledna na startu sezone, a da Hamilton nije imao problema sa motorom svog bolida u prvoj trci u Australiji verovatno bi zauzeli u sve tri dosadašnje vožnje prva dva mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari