Nešto stariji tinejdžeri Crvene zvezde iznenada i nenajavljeno polagali su protiv Cedevite maturski ispit iz košarkaške zrelosti i preuzimanja odgovornosti u odsutnim momentima. Vasilije Micić i Marko Gudurić imali su odgovore na svako pitanje i izazov, kao da su godinama unazad čekali šansu koju im je Dejan Radonjić ukazao u trenucima kada je Stefan Jović morao da baci “beli peškir” posle samo uvodna četiri minuta zbog bolova u trbušnom zidu, odnosno kada je Tarens Kinsi više pažnje posvetio razigravanju nego ekzekuciji.

Micićevih 14 poena i devet asistencija za 30 minuta na parketu ilustracija su kvaliteta partije pleja koji je sa samo 16 godina debitovao za Mega Leks. Popularni Vasa važi za beka prefinjenog stila, pokreta i načina razmišljanja kojim podseća na šahovskog velemajstora. Napokon je protiv Cedevita bio opasan po koš u smislu egzekucije, što je samo uvećalo njegov kapacitet u razigravanju saigrača.

Imali smo dogovor unutar ekipe. Iskreno, dugo nisam igrao ovoliko i srećan sam što sam toliko igrao. Naravno da mi sve to psihološki mnogo znači. Zbog ekipe mi jako znači što sam ovako odigrao – nije imao razloga da bude skroman potencijalni srpski reprezentativac na pozajmici iz Bajerna do kraja sezone, sa pravom preče kupovine od strane Zvezde.

Micićev smisao za asistenciju, uopšte organizaciju igre, nikada nije bio sporan, međutim povrede kolena (kidanje ligamenta) značajno su ga usporile i narušile mu samopouzdanje. Trener Radonjić insistirao je na njegovom dolasku ubeđen da popularni Vasa može da zaigra na nivou od pre tri sezone kada je i zaslužio poziv u reprezentaciju Srbije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. Pitanje je samo koliko može da poboljša rad nogu, pogotovo u odbrani.



Marko ima karakter

– Marko (Gudurić)je već pokazao ove sezone da ima karakter da preuzme odgovornost u odlučujućim momentima. U odbrani smo igrali jako dobro i uz neke šuteve i individualne kreacije Kvinsija podigli smo razliku, što je takođe jako važno. Bila je ovo izvanredna utakmica za nas. Pogotovo zato što smo igrali sa ekipom koja nas čeka u polufinalu ABA lige – pohvalio je Micić mladog saigrača. On će zajedno sa Nikolom Rebićem organizovati igru Zvezde i protiv Sutjeske u nedelju (17.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari