Četvrto mesto sa nedavno održanog Evropskog prvenstva u Kombank areni futsaleri Srbije nisu nadogradili plasmanom na Svetsko prvenstvo, koje će se od 14. septembra do 4. oktobra organizovati u Kolumbiji. Marko Perić i saigrači poraženi su sinoć u Lisabonu identičnim rezultatom kao na prvom meču baraža u Beogradu; Portugal je trijumfovao 2:1 i time izborio mesto na planetarnom šampionatu, na kojem će titulu pokušati da sačuva Brazil.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Srbija je u prestonici Portugala odigrala vrlo dobar meč, ali je danak platila nesmotrenim rekacijima koje su prethodile golovima Kardinala u 24. i Brita u 32. minutu. Remi bez golova na poluvremenu doprineo je tome da “orlovi” u nastavku zaigraju otvorenije i riskantnije. Nažalost, Kardinal, uz Rikardinja najbolji igrač Portugala, matirao je, sinoć sjajnog Aksentijevića, a zatim je Brito naše reprezentativce stavio na Tantalove muke. Ristić je posle odlične asistencije kapitena Perića uspeo da smanji na 2:1, ali Srbija nije uspela da do kraja duela postigne još dva gola. Imala je dobre prilike preko Perića i Rajčevića, ali i sreće da domaćin promaši dva penala, odnosno da Rikardinju i Kardinalu Aksentijević skine zicere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari