Muška rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 23:23 (14:11) na gostovanju Crnoj Gori u Baru u 5. kolu kvalifikacione grupe 4 za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine u Poljskoj, pa će im pobeda u poslednjoj rundi protiv Izraela u Kraljevu 14. juna izgledno biti dovoljna da se plasiraju na kontinentalnu smotru. Naime, izabranici Dejana Perića imaju šest bodova, jedan manje od Crne Gore i Islanda, ali kako se dva rivala sastaju u 6. kolu a “orlovi” dočekuju poslednjeplasirani Izrael, bilo kakva pobeda vodi na EP, sem u slučaju remija u Rejkjaviku jer imamo najgori saldo u krugu zbog ubedljivog poraza na ostrvu u Atlantskom okeanu. Nama je dovoljan i remi u Kraljevu ako Island dobije meč jer imamo bolji međusobni skor sa “đetićima”.

Junak susreta u Baru bio je golman Srbije Ivezić koji je ceo meč branio na visokom nivou, a onda u poslednjim sekundama sačuvao gol u šansi jedan na jedan i tako doneo bod. Izabranici Dejana Perića igrali su na zavidnom nivou tokom skoro svih 60 minuta, sem na početku druge deonice kada su domaćini anulirali našu prednost sa poluvremena (14:11) i poveli sa18:16, ali su se rukometaši Srbije trgli i zasluženo izborili važan remi. U poslednjem minutu smo mogli i do pobede ali su sudije poništile gol Zelenovića zbog navodnog faula u napadu kada smo bili u prilici da povedemo.

Srbiju je predvodio Momir Ilić sa pet golova, jedan manje postigao je Nemanja Ilić, a po tri puta su pogodili Stojković i Zelenović. Na drugoj strani, Lipovina, Borozan i Vujović postigli su po četiri gola.

Utakmica u dvorani u Baru imala je i ne tako sportsku uvertiru i to zbog odluke domaćina organizatora. Navijačima “orlova” u Crnoj Gori, njih nekoliko stotina, zabranjeno je da dođu do blagajne i kupe karte za meč, iako je još uvek bilo ulaznica u slobodnoj prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari