Svečanim otvaranjem u beogradskoj hali Pionir, jednoj od pet u kojima će se igrati mečevi 10. Evropskog prvenstva za rukometaše, počela je smotra 16 najboljih reprezentacija na Starom kontinentu. Zvanično otvaranje šampionata odfržano je neposredno pre prvog meča između Srbije i Poljske, koji su izabranici Veselina Vukovića odlično počeli i posle žestoke borbe i pogotovo dobre igre u fazi napada sa igračem manje vodili sa 11:7 posle prvog poluvremena.

„Orlovi“ su bili nadomak pobede jer su u 37. minutu povećali prednost na sedam golova razlike (15:8).

Gužve na ulazima u Pionir pokazale su da postoji veliko interesovanje za ovaj kontinenetalni šampionat. Doduše, među ljubiteljima rukometa bilo je dosta navijača reprezentacije Poljske, ali i Danaca i Slovaka koji su sinoć odigrali drugi meč u A grupi. Među prisutnima u dvorani bili su najvatreniji navijači Srbije iz Niša, Kragujevca, ali i Podgorice i Kozarske Dubice.

Prvi meč na šampionatu odigrale su selekcije Nemačke i Češke, a Česi su ga dobili sa 27:24. Ovaj duel odigran je u niškom Čairu, koji je renoviran specijalno za ovu priliku. Niška publika možda i najviše voli rukomet i nema sumnje da će znati da uživa u dobrim partijama najboljih evropskih selekcija. Danas će Vršac i Novi Sad biti domaćini, a pripreme su pokazale da su oba vojvođanska grada spremna da pošalju najlepšu sliku u svet. Dolazak na šampionat Evrope najavili su brojni Srbi iz dijaspore koji će ovogodišnji odmor provesti u domovini uz „orlove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari