Odbojkaška reprezentacija otputovala je juče avionom za Milano, a potom nastavlja za Busto Arcizio, gde će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Slovačke 9. oktobra, a potom slede dueli protiv Finske (10. oktobar) i Rusije (11. oktobar).

– Zadovoljan sam učinjenim do sada, možda nismo u vrhunskoj formi, ali smo najbolji što možemo da budemo i to je odlično. Ovo kažem jer smo imali hronične probleme sa povredama. Idemo da damo sve od sebe, da li će naše najbolje biti dovoljno za medalju, videćemo, mnogi faktori utiču na krajnji rezultat. Kroz iskustvo znam da mnogo toga zavisi od nas. Jesmo jači od Slovenije i Finske, ali oni nemaju sta da izgube. Ako i mi i oni odigramo maksimalno, mi ćemo dobiti – rekao je Grbić.

Marko Podraščanin zadovoljan je odrađenim pripremama, a misli i da nam raspored utakmica u grupi ide naruku.

– Prva utakmica nam je sa Slovačkom, koja predstavlja nepoznanicu, ali je slabija od nas. Nadam se da ćemo dobro početi, pa u tim ritmu nastaviti dalje. Igrači su se uželeli utakmica, jedva čekamo EP, iako nam žreb nije naklonjen, pošto nas u četvrtfinalu čekaju Italija ili Francuska i ta utakmica je najvažnija za nas – rekao je Podraščanin.

Kapiten Dragan Stanković je umereni optimista i ističe da ekipa mora da misli samo o sebi.

– Sada nas čeka ono najvažnije. Raspored nam ide naruku, sve ekipe zaslužuju respekt, ne treba pojedinačno govoriti, najvažnije je da podižemo formu iz utakmice u utakmicu. Prvo mesto nam jeste cilj, ali je i Rusiji. Pokazalo se da oni nisu u zavidnoj formi, ali mi moramo da mislimo o sebi, ne o protivniku – tvrdi Stanković.

Reprezentacija Srbije brani bronzanu medalju osvojenu u Kopenhagenu pre dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari