Do početka Evropskog prvenstva u vaterpolu, u nesvakidašnjem ambijentu Kombank arene, ostala su samo još dva dana a reprezentativci Srbije danas ulaze u hotel M, po povratku sa priprema iz Grčke i odmora za Božić, čime za njih i zvanično započinje odbrana dvostrukog uzastopnog naslova prvaka Starog kontinenta. Zato i nije iznenađenje što se selektor Dejan Savić odlučio da u montažni bazen, pred najbrojnije gledalište na vaterpolo meču, pošalje isti tim koji je osvojio titulu na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

– Zadovoljan sam pripremama i igračima koji su bili sa nama. Stalno ponavljam, braća Rašović, Ubović, Subotić i Rističević su takođe reprezentativci i ako nastave da ovako rade biće dobro i za njih i za srpski vaterpolo. U ovom trenutku sastav iz Kazanja ima prednost – istakao je Savić.

To znači da će kapice „delfina“ nositi Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović. Prvi meč reprezentacija Srbije igra u nedelju u 20.30 protiv Hrvatske, a onda slede preostali dueli u grupi B protiv Malte (12. januar) i Francuske 14. januar.

Nakon grupne faze sledi osmina finala (16. i 17. januar) u kojoj ukrštamo sa grupom A u kojoj su Crna Gora, Španija, Holandija i Slovačka. Mečevi četvrtfinala su na programu 18. i 19. januara, polufinala 20. i 21. dok je borba za zlato zakazana za 23. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari