"Zlatna kopačka" Suarezu ili Ronaldu 1foto:wikipedia

Poslednje kolo Primere doneće i odgovor ko će osvojiti ovogodišnju „Zlatnu kopačku“.
Trenutno prvi u trci za najboljeg golgetera je Luis Suarez, napadač Barselone koji je uPrimeri postigao 37 golova, a pošto najjača španska liga ima koeficijent dva, Suarez ima 74 boda. Na drugom mestu je Kristijano Ronaldo sa 33 gola (i duplo više bodova) i, s obzirom da se dešavalo da neko od njih dvojice na jednom meču poentira i četiri puta, oba ishoda i ove trke za prestiž između Barse i reala su sasvim moguća.

U igri je i Gonsalo Iguain iz Napolija, koji je, kao Ronaldo dao 33 gola (66 bodova), a Žonas iz Benfike je četvrti, 31 put je pogodio mrežu. bio strelac 31 put i sa koeficijentom dva ima 62 boda. Peti je Robert Levandovski, koji je sa 29 pogodaka (58) u dresu Bajerna najbolji strelac Bundeslige. Zanimljivo je da je Zlatan Ibrahimović u francuskom prvenstvu dao 35 golova, alida je tek šesti na listi, jer francuska Liga 1 ima koeficijent 1.5.

„Zlatna kopačka“ dodeljuje se od 1980. godine, a do sada je najuspešniji Kristijano Ronaldo sa četiri trofeja, Mesi je pobedio u tri navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari