Košarkaši Golden Stejta ne nameravaju da se zaustave nakon prošlogodišnjeg osvajanja šampionskog prstena, što su potvrdili serijom 16-0 na početku nove sezone, postavivši rekord kada je u pitanju najbolji start u NBA ligi. „Ratnike“ nije uspeo da zaustavi ni Kobi Brajant, koji je odigrao očajnu partiju u porazu svojih LA Lejkersa (111:77) s obzirom da je iz igre šutiraomizernih 1/14, uz samo jednu pogođenu trojku, pa ne čudi da je ostao na četiri poena. Zato je kod domaćina još jednom odličan bio Stef Kari, koji je „jezerašima“ ubacio 24 poena, upisavši devet asistencija i četiri skoka.

Novo uspešno veče imao je naš centar Nikola Jokić koji je ponovo bio starter za Denver. Njegova ekipa je na kraju u noći između utorka i srede poražena od LA Klipersa na svom parketu (111:94), ali je Jokić za 24 minuta na terenu ubacio 16 poena, ostvario šest skokova i u dva navrata uspešno asistirao saigračima. Veliki posao Jokić je odradio i u odbrani s obzirom da mu je Deandre Džordan iz igre ubacio samo čest poena, uz još 12 sa linije za slobodna bacanja, pa je na kraju bio najefikasniji kod pobednika. Zanimljivo viđenje Jokićeve igre imao je njegov trener Majk Meloun, koji mu ukazuje sve veće poverenje za jednog „rukija“.

– Nisam očekivao da Jokić bude naš startni centar posle samo 14 utakmica, ali je zaslužio. Nosio je roze dres prošle godine u Jadranskoj ligi, a sada je u NBA i radi sjajne stvari – prokomentarisao je Meloun na zanimljiv način Jokićev razvojni put.



Rezultati

  • Vašington – Indijana106:123
  • Atlanta – Boston121:97
  • Memfis – Dalas110:96
  • Portland – Čikago88:93
  • Golden Stejt – LA Lejkersi111:77
  • Denver – LA Klipersi94:111

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari