Ljubitelji rukometa u našoj zemlji s nestrpljenjem iščekuju kraj pregovora između čelnika Radio televizije Srbije i vlasnika prava za prenose utakmica sa Svetskog prvenstva, koje u četvrtak počinje u Švedskoj. Prema informacijama sa Javnog servisa, danas bi trebalo da se zna hoće li gledaoci širom zemlje moći da prate mečeve sa šampionata sveta.


– Za sada nemamo televizijska prava za sliku iz Švedske, jer su najskuplja u istoriji rukometnih prvenstava. Međutim, nadamo se da ćemo obezbediti sredstva, pošto su se i čelnici Rukometnog saveza Srbije uključili kako bi se umanjila tražena cena – istakao je Predrag Strajnić, zamenik urednika sportske redakcije RTS.

Ambiciozna regionalna televizija Arena sport već je otkupila kablovska prava i na njena četiri kanala će do 30. januara, kada se SP završava, biti emitovano više od 50 utakmica u direktnim prenosima.

– Smatramo da smo ispravno postupili kada smo odlučili da na našim kanalima emitujemo utakmice iz Švedske jer će gledaoci u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini moći da uživaju u igrama najboljih rukometaša sveta. Često ćemo u istom terminu prenositi mečeve na tri kanala tako da će svako, po sopstvenim kriterijumima, moći da izabere atraktivniji duel. Tri puta dnevno imaćemo i uživo uključenja iz našeg studija u Beogradu, gde ćemo sa brojnim stručnjacima analizirati igre srpske, ali i ostalih selekcija – najavljuje Višnja Banković, PR Arene sport.

S obzirom na to da je Arena sport kablovska televizija bez nacionalne frekvencije, mnogi ljubitelji rukometa se nadaju da će i RTS prenositi dešavanja sa severa Evrope.

– Ukoliko otkupimo prava, sigurno je da ćemo prenositi mečeve naše reprezentacije, ali i duele glavnih favorita za titulu šampiona. Moguće je da će mečeve „orlova“ prenositi i Arena sport, ali to su već detalji o kojima ćemo razgovarati ako za to bude bilo potrebe, odnosno ukoliko dobijemo sliku iz Švedske – zaključio je Strajnić.

Šampionat sveta je na programu od 13. do 30. januara, a reprezentacija Srbije će prvi meč igrati u petak (20.45) protiv Alžira. Izabranici Veselina Vukovića u prvoj fazi sastaće se još sa selekcijama Australije, Danske, Hrvatske i Rumunije.

Strajnić: Spustili smo cenu na 160.000 evra

Zamenik urednika sportske redakcije RTS Predrag Strajnić naveo je da su početna potraživanja vlasnika prava bila previsoka.

– Uspeli smo da spustimo cenu na 160.000 evra, a u početku je traženo dve trećine više novca. Zemaljska prava su duplo skuplja od kablovskih, zato i pregovori duže traju – rekao je Strajnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari