Futsal reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva, ali je već sada ostvaren najveći uspeh u istoriji malog fudbala u našoj zemlji. Pred izabranicima Ace Kovačevića je da pobede u najmanje jednom od naredna dva meča i osvoje medalju, a ako to urade već u četvrtak (18.30) ona će biti najmanje srebrnog sjaja.

Osim na terenu, pobeda je izvojevana i na tribinama. Beogradska arena je još jedan dan bila puna do poslednjeg mesta, a da naša publika generalno voli futsal najbolje se videlo na duelu Španije i Portugala. Velika većina od 11.000 navijača ostala je i na tom meču, prateći svaki potez sa oduševljenjem, pogotovo u režiji Rikardinja, koji je kao najbolji fudbaler na svetu brzo ušao u srca i onih koji nisu pomno pratili futsal. Reprezentacija koja je poražena od Srbije u četvrtfinalu je dobila većinsku podršku sa tribina kako bi pokušala da pruži dostojan otpor objektivno jačoj Španiji, ali i zbog toga što se stekao utisak da su sudije bile blago na strani „crvene furije“. Portugal nije prošao dalje, ali se Rikardinjo odužio još jednim prelepim golom, a onda i „počasnim krugom“ kroz Arenu.

– Ovo neću zaboraviti dok sam živ. Nigde ranije nisam ovo doživeo. Čuo sam da je samo Dirk Novicki ispraćen iz Beograda na ovakav način. Hvala divnoj srpskoj publici i srećno vašoj reprezentaciji. Srbi, idemo do finala. Možete vi to. Do kraja takmičenja sam vaš verni navijač – pozdravio se najbolji igrač sveta od Beogradske arene na emotivan način i pridobio i one koji su slavili prolaz Španije u polufinale.

Pred gledaocima je da u četvrtak još glasnije bodre izabranike Ace Kovačevića, da se ritam navijača iz Kragujevca proširi na celu Arenu, a da taktovi „Marš na Drinu“ u pravom trenutku podignu ritam igre i možda donesu i veliko finale. Naši fudbaleri obećavaju borbu, a podrška publike je od neprocenjive važnosti.

– Za ovo smo se borili i odricali da napravimo nešto od futsala u Srbiji. Sve smo ostavili iza i podredili ovom uspehu. I znamo da će sada mnogi da se jave, ali mi ne živimo od njih već živimo za one tri stotinke. Bilo je sjajno, ali može još bolje. Znamo i mi da slavimo kad damo gol, ali potrebno nam je da nas nosite kad nam je teško. Zato sam i protestovao onako kod sudije. Znao sam da ću dobiti žuti karton, ali pokušao sam da dignem publiku na noge – najbolje je opisao važnost podrške sa tribina golman Miodrag Aksentijević.

Bez proširenja Arene

Kapacitet tribina za polufinala u četvrtak ostaće 11.161 mesto, uprkos želji domaćina da „orlovi“ imaju još veću podršku, odnosno da verovatno budu oboreni rekordi po posećenost futsala, evropski (14.300), ali i svetski (15.500). Naime, organizacija ne može u kratkom vremenu (sreda je slobodan dan) da zadovolji tehničko-bezbednosne uslove, a iza crne zavese je i teren za zagrevanje koji ne sme da se pomera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari