Svi zadovoljni posle premijere 1foto:wikipedia

Koliko su aplauzi Užičana posle trijumfa fudbalera Srbije nad Kiprom (2:1) bili deo formalnog kolorita kada „orlovi“ igraju van Beograda i Novog Sada ili su zaista bili plod viđenog na premijeri Srbije sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom biće jasnije već posle 31. maja i narednog duela bez takmičarskog značaja protiv Izraela u Srpskoj Atini.

Iskusni stručnjak je na debiju ostavio poruku svima koji bez obzira na očajne rezultate reprezentacije poslednjih godina i dalje veruju u fudbalska čuda, da će do kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji pokušati da postavi nove temelje sa trojicom korpulentnih štopera i bekovima koji više liče na vihorna krila. U samoj konstrukciji Matić i Nemanja Maksimović trebalo bi da budu „noseći stubovi“ dok će konačan izgled u mnogome zavisiti od igrača zaduženih za kreaciju, završni pas i pravljenja viška u protivničkoj odbrani: Tadića, Kostića, Ljajića, Živkovića, verovatno Mihajlovića i Markovića.

Posle pet godina igrao sam u Užicu. Bitno mi je da smo pobedili i da smo imali lepu podršku sa tribina. Ušli smo u utakmicu kako bi trebalo, voljni momenat je bio veliki, posle svega, važno je da smo pobedili – stav je Nikole Maksimovića, štopera koji je ponikao u Užicu, pre nego što je prešao u Crvenu zvezdu, a zatim u Torino.

Maksimović je jedini defanzivac koji je odlično upoznat sa sistemom u kojem poslednju liniju čine trojica štopera, budući da je u istom rasporedu godinama unazad igrao u Torinu.

– Autogol nema veze sa sistemom, jer ovako igram u Italiji već nekoliko godina. Iza gola sam video dosta toga žutoga (što je bila i boja dresa koju je nosio naš golman Damir Kahriman), nisam obraćao pažnju na našeg golmana, već na mog štopera. Mislio sam kada je on zatvoren da dodam Kahrimanu i desilo se to što se desilo. Neka tako bude stalno samo da pobeđujemo – pojasnio je Maksimović razlog nesvakidašnjeg autogola koji je postigao protiv Kipra.

Njegov kolega iz poslednje linije Slobodan Rajković nije baš ovladao gradivom posle prvog „čitanja“ svestan da još uvek ima praznina u njegovom znanju o sistemu sa tri štopera.

– Prvi put igram ovaj sistem što se videlo jer sam bio malo nesiguran u prvom poluvremenu, mada je i teren bio težak. Ne tražim alibi, međutim kasnije je izgledalo bolje. Desila nam se jedna greška, ali ništa strašno, idemo dalje – realan je defanzivac Darmštata.

Nisamo blistali

– Pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje. Nismo igrali baš toliko dobro, da bismo se previše hvalili, ali smo stvarali dosta šansi. Imali smo prečku i stativu, mogli smo i više, ali bitno je da smo pobedili zbog svih nas – poručio je Rajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari