Impresionirala je Ana Ivanović teniski svet svojim igrama u Tokiju i zasluženo osvojila prestižnu titulu, a na ovonedeljnoj WTA listi zadržala je 10. poziciju sa 4.180 bodova, ali smanjila zaostatak za Kanađankom Eženi Bušar (4.433).


Ipak, Ivanovićeva nije izdržala jak tempo i zgusnut raspored pa je predala meč prvog kola na turniru u Vuhanu Ruskinji Anastasiji Pavljučenkovoj 30 sati posle osvajanja Tokija. Ruskinja je povela sa 1:0 u setovima (7:5), u drugom vodila 6:5, ali je tada zatražila tajm-aut i odlučila da se povuče sa turnira. Jelena Janković takođe učestvuje na ovom turniru i pobedila je na startu Amerikanku Kristinu Mekhejl sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4, a u drugom kolu sastaće se sa njenom sunarodnicom Koko Vandevege, sa kojom je odigrala četiri meča u karijeri i bila bolja u dva. Ni Jankovićeva poput koleginice iz reprezentacije nije promenila poziciju na WTA listi ove nedelje, pa je i dalje 11, a Bojana Jovanovski je takođe na istom mestu, 39. sa 1.180 bodova.

U muškoj konkurenciji takođe nije bilo većih promena. Novak Đoković je i dalje ubedljivo prvi sa 12.150 bodova, što je za 3.485 poena više od drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala. Drugi reket Srbije Dušan Lajović pokvario je poziciju za dva mesta i sada je 61, dok je Viktor Troicki bio 170, a od juče je 174. sa 304 boda. Odmah ispod njega je Ilija Bozoljac sa 300 bodova, a među prvih 200 od srpskih reprezentativaca je i Filip Krajinović na 103. mestu sa 772 poena. Troicki je uspešno prebrodio kvalifikacije i učestvovaće u glavnom žrebu ATP turnira iz kategorije 250 u Šenženu. To će posle povratka na teren nakon jednogodišnje suspenzije biti drugi ATP turnir za nekada 12. igrača sveta, a prethodno je osvojio čelendžer u Banjaluci. Krajinović takođe učestvuje na ATP turniru posle nekoliko čelendžera, a u Kuala Lumpuru juče je zabeležio pobedu u prvom kolu nad Japancem Taro Danijelom, dok će se u narednoj rundi sastati sa četvrtim nosiocem Žilijenom Benetoom.

Nadal i dalje u problemima

Višestruki osvajač grend slem turnira Rafael Nadal saopštio je da neće učestvovati u prvoj Međunarodnoj premijer ligi krajem novembra iz zdravstveni razloga. Prošlog meseca Nadal je odustao od branjenja titule na US openu zbog povrede zgloba desne ruke. Ukupni nagradni fond ovog takmičenja je 29,7 miliona dolara, a pored mnogih poznatih imena poput Serene Vilijams, Pita Samprasa, Karoline Voznijacki, Endija Mareja, Marije Šarapove i drugih, učestvovaće i najbolji srpski teniseri Ana Ivanović i Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari