Po četiri predstavnika u obe singl konkurencije imaće Srbija na prvom grend slemu sezone, Australijan openu, koji počinje u ponedeljak.


Predstavnici od kojih se najviše očekuje su prvi i peti nosioci u svojim konkurencijama, Ana Ivanović i Novak Đoković, a imena njihovih protivnika još nisu poznata jer dolaze iz kvalifikacija. U Đokovićevom delu žreba od nosioca su prisutni, između ostalih, Fernando Verdasko, Džon Izner, Felisijano Lopez i Gael Monfis, kao i povratnik na teren Del Potro, a u četvrtfinalu bi mogao da odmeri snage sa Milošem Raonićem. Ivanovićeva bolje rangiranu protivnicu može da dobije tek u četvrtfinalu jer će se, ako sve bude išlo po planu, sastati sa Simonom Halep, trećom na svetu.

Jelena Janković odmeriće snage sa 38. na svetu Timeo Baščinski iz Švajcarske, Aleksandra Krunić turnir počinje sa nezgodnom Amerikankom Loren Dejvis (52), dok će najteži posao u prvom kolu imati Bojana Jovanovski, koja igra sa Robertom Vinči (44).

Viktor Troicki će se na startu turnira sastati sa Čehom Jirijem Veselim (63), Filip Krajinović za protivnika ima domaćeg igrača Sema Grota (81), dok će se Dušan Lajović za prolaz dalje boriti sa Sergejem Stahovskim (69).

Troicki na korak od titule

Od povratka na teren u julu posle jednogodišnje suspenzije Viktor Troicki igrao je promenljivo, a bilo mu je potrebno šest meseci da se plasira u finale ATP turnira i to je učinio u Sidneju pobedom nad Žilom Milerom iz Luksemburga – 6:2, 6:4. Za titulu na turniru iz kategorije 250 boriće se sa 66. na svetu, Mihailom Kukuškinom, danas od 09.30 po srednjoevropskom vremenu. Troicki će zahvaljujući plasmanu u finale biti među 70 najboljih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari