Najbolji teniser sveta Novak Đoković očekivano će biti prvi nosilac na današnjem žrebu za poslednji grend slem sezone US open. Čekajući imena rivala koji će mu predstavljati prepreke na putu do pehara u Njujorku naš teniser je gostovao u emisiji kod Dejvida Letermana i na konstataciju voditelja da je prethodne dve godine gubio u finalu izrazio uverenje da će biti spreman za velike izazove, da veruje da može da osvoji trofej, a pre svega da će pružiti bolje partije od onih u Torontu i Sinsinatiju.


– Nadam se da su mi šanse veoma dobre. Vredno radim i pripremam se za turnir. Imamo četiri najveća turnira u godini i ovo je poslednji od njih, poslednji grend slem sezone. Sada je nedelja kada igrači posle Toronta i Sinsinatija pokušavaju da poboljšaju izdržljivost, fizičku spremnost i sve ostalo kako bi bili spremni za te dve nedelje velikih napora i izazova na terenu – istakao je Đoković.

Na konstataciju Letermana da deluje da je već u odličnoj formi Novak je odgovorio na sebi svojstven i šaljiv način.

– Da li me to pitate da skinem košulju sada – pitao je naš teniser kroz šalu što je izazvalo uzbuđenje publike u studiju, dok mu je voditelj dao odobrenje ukoliko će mu tako biti udobnije.

Kada je u pitanju sam kostur pred današnji žreb, jasno je da se Novak pre finala neće sresti sa Rodžerom Federerom, koji je u odsustvu Rafaela Nadala postavljen za drugog nosioca, dok će njihovi rivali u polufinalu biti ili još jedan Švajcarac Stanislas Vavrinka ili Španac David Ferer. Upravo se od srpskog asa i najboljeg igrača u istoriji „belog sporta“ očekuje da stignu do završne borbe, što bi Đokoviću bilo peto uzastopno finale i prilika da podigne drugi pehar, dok je Federer već u pet navrata bio šampion Njujorka.

Odbijen Troicki

Viktor Troicki podneo je zahtev za dobijanje „vajd karda“ kako bi mogao da učestvuje na US openu, ali je on odbijen uprkos činjenici da se založio i Novak Đoković. Istovremeno, Troicki je najavio da zbog plana da igra što više turnira, kako bi se do kraja godine vratio među 100 najboljih, neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru Srbije za meč protiv Indije koji se od 12. do 14. septembra igra za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Krajinović dobar u kvalifikacijama

Srpski teniser Filip Krajinović uspešno je startovao u kvalifikacijama za US open pobedivši Danijela Koksa iz Velike Britanije sa 2:0 (6:3, 6:3). Njegov naredni rival biće Italijan Marko Ćećinato. Na drugoj stepenici je i Jovana Jakšić koja je bila bolja od Ane Vrljić iz Hrvatske sa 2:1 (6:7, 6:1, 6:1). Njena naredna rivalka je Saisai Ženg iz Kine. U kvalifikacijama su sinoć još nastupili Ilija Bozoljac protiv Mađara Martona Fucoviča, odnosno Aleksandra Krunić protiv Hrvatice Petre Martić i Vesna Dolonc protiv Holanđanke Mihaele Krajiček.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari