Žreb za Vimbldon biće održan danas, a u muškoj konkurenciji za prvog nosioca postavljen je najbolji svetski teniser Novak Đoković. Šampion Vimbldona iz 2011. godine glavni je favorit za osvajanje titule i po mnogim renomiranim stručnjacima, a takvo mišljenje deli i trostruki šampion na londonskoj travi Džon Mekinro.


– Veoma je teško prognozirati ko je favorit u muškoj konkurenciji. Ipak, izabrao bih Đokovića kao prvog, a Mareja kao drugog favorita. Mislim da će Marej biti gladniji pobeda jer nije igrao na Rolan Garosu, možda bude i malo svežiji. Federer ima sjajnu igru za travnatu podlogu, ali teško je u njegovim godinama dobijati mečeve u nizu. Rafin povratak je izvanredan, mada mislim da će biti malo umoran. To su moji favoriti, ako bih birao od jedan do četiri. Nadal je peti nosilac i ako bude igrao sa Đokovićem u četvrtfinalu, to će uticati na sve ostale i na ceo turnir – istakao je Amerikanac, koji je u karijeri osvojio sedam grend slem titula.

Kris Evert je, poput Mekinroa, tri puta bila najbolja na Vimbldonu, a i ona veruje da je Novak najbliži svojoj drugoj tituli.

– Đoković mi prvi pada na pamet samo zbog razočaranja na Rolan Garosu. Mislim da je Federer svu svoju energiju usmerio ka Vimbldonu, to je sada jedini grend slem na kojem ima realnu šansu za trofej. Ništa lično protiv njega, konkurencija je vrlo jaka, što je najvažnije. Sve je otvoreno, četvorica igrača su toliko blizu jedan drugom. Teško je pitanje ko je glavni kandidat za titulu, biće nam lakše posle prve nedelje, kada ih budemo videli kako igraju – zaključila je Evert.

Osim Đokovića, srpski tenis u muškom singlu predstavljaće Janko Tipsarević, koji je postavljen za 14. nosioca, i Viktor Troicki. U ženskoj konkurenciji Ana Ivanović je 12. „kosturaš“, Jelena Janković 16. favoritkinja, a igraće još Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc. Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto su određeni za 11. nosioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari