Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju nakon što je sa 2:0 (6:3, 6:3) savladao Nemca Tomija Hasa i na taj način se osvetio za poraz saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Janka Tipsarevića.

Rival za prolaz u finale drugom teniseru sveta u subotu (10.30) biće Čeh Tomaš Berdih koji je eliminisao Francuza Žo-Vilfreda Congu. Biće to njihovo 11. odmeravanje snaga, gde je Novak apsolutni favorit, što zbog ranga, što zbog činjenice da je Čeh samo jednom uspeo da slavi, u polufinalu Vimbldona 2010. Srpskom asu pripao je i jedini ovogodišnji međusobni duel, u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Ako je suditi na osnovu njihovih prethodnih duela, ali i trenutne forme, biće to susret dvojice tenisera čija će se igra bazirati na servisu. Novak je u više navrata proteklih dana isticao da je unapredio taj aspekt svog tenisa, dok je Berdih poznat po tome da može biti veoma opasan ukoliko ga služi silovit početni udarac.

Do duela sa sedmim reketom sveta Novak Đoković je došao pobedom nad vremešnim Hasom, trenutno 21. igračem ATP liste. Nemac je u početku meča pružio dostojan otpor, ali je naš teniser prvi došao do brejka, poveo sa 4:2 i potom osvojio set. U drugom periodu Has je krenuo odlučno, oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 2:0, a onda je usledila serija od pet vezanih gemova srpskog tenisera. Novak je potom, kada je servirao za prolaz u polufinale, dozvolio brejk, ali je među četiri najbolja otišao koji trenutak kasnije i to na servis rivala.

Ana igrala u četvrtfinalu

Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović nastupila je sinoć u četvrtfinalu WTA turnira u Lincu protiv Belgijanke Kirsten Flipkens, trenutno 66. igračice sveta. Bio je to njihov tek prvi međusobni susret u karijeri, a pobednica tog duela igraće u polufinalu sa boljom iz meča između Nemice Julije Gerges i Šveđanke Sofije Arvidson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari