Masters u Parizu, za mnoge tenisere biće poslednje veliko takmičenje u sezoni. S obzirom da se još uvek ne zna svih osam putnika na završni masters u Londonu, jasno je da oni najbolji ne žele nikakva iznenađenja u uvodnim kolima turnira u prestonici Francuske.


Najviše znoja, u dosadašnjem delu takmičenja, morao je da prolije Rodžer Federer, koga je Žeremi Šardi pošteno namučio u drugom kolu. Francuz je bio potpuno ravnopravan u prva dva seta. Uvodni je izgubio, a drugi dobio nakon taj-brejka. Šardi je u drugom delu meča prekinuo niz od čak 15 dobijenih taj-brejkova od strane švajcarskog asa. Pad koncentracije na startu treće deonice koštao je francuskog tenisera ranog brejka, što je na kraju meča bila i kapitalna prednost koju je ostvario Federer.

Fabio Fonjini je, s obzirom na poziciju 16. nosioca, negativno iznenadio porazom u drugoj rundi od strane Lukasa Puila (7:6, 7:6). Više od poraza u fokus pažnje upada neprimereno ponašanje, kome je italijanski teniser veoma sklon. Fonjini se prečesto raspravljao sa sudijom, bacao reket, nervozno gestikulirajući ka rivalu. Rišard Gaske, nekada velika nada svetskog tenisa i jedan od tehnički najpotkovanijih igrača, poražen je u drugom kolu od Batiste Aguta, što i nije veliko iznenađenje, s obzirom na formu francuskog igrača.

Od onih koji sebi ne bi smeli da dozvole luksuz poraza do četvrtfinala, zbog trke za mestom na završnom turniru u Londonu, Miloš Raonić, Stanislas Vavrinka, Tomaš Berdih i Žo-Vilfred Conga guraju po planu. Kei Nišikori delovao je veoma ubedljivo u prva dva kola turnira, baš kao i Endi Marej, koji ima možda i najbolju poziciju da se izbori za mesto među osam na završnom takmičenju u prestonici Engleske. Njegov naredni susret sa Gregorim Dimitrovim mogao bi da odagna svaku sumnju kada je reč o jednom, od četiri upražnjena mesta, na poslednjem ovosezonskom turniru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari