Dejvis kup reprezentacije Srbije i Češke odmeriće za vikend snage u polufinalu ovog takmičenja. Celokupna domaća javnost uzda se u dobru formu Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali gosti najavljuju da u Beogradsku arenu dolaze da pobede i približe se jednu stepenicu osvajanju „salatare“. Najbolji češki teniser Tomaš Berdih (sedmi na ATP listi) očekuje težak meč, ali se nada prolasku u finale.

– Srbija ima jak tim i biće nošena publikom. Radujem se što ću igrati u lepoj atmosferi gde ćemo u osvajanje tri poena uložiti sto odsto napora. Dejvis kup je potpuno drugačiji od turnirskog sistema igranja – istakao je glavni igrač Čeha koji u petak, na dan početka duela sa Srbijom, svali 25. rođendan i priziva da mu prolaz u finale bude najlepši poklon.

Drugi reket Češke Radek Stepanek, inače bolje plasiran od Tipsarevića i Troickog, najavljuje da će se Dejvis kup mečevi igrati sa puno emocija. On napominje da svi u Srbiji razmišljaju o kvalitetu igre koju će prikazati Đoković, ali da oni sa druge strane moraju da budu okrenuti samo sebi i svojim partijama.

– Dejvis kup se igra srcem u dobroj atmosferi. Tu nismo više igrači ATP liste, ne igramo za sebe, već za svoju zemlju i tim. Bitna je samo pobeda i osvajanje tri poena u pet mečeva – zaključio je Stepanek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari