Još od kad je Novak Đoković bio mladi teniser koji obećava, čuveni Amerikanac i višestruki osvajač grend slem titula Džon Mekinro verovao je da će srpski igrač biti u samom vrhu belog sporta. Njegova predviđanja su se ostvarila, a uoči ovogodišnjeg US opena Mekinro ponovo „tipuje“ na Đokovića.


– Đoković se posle osvajanja Vimbldona oženio. Nisam gledao mnogo njegovih mečeva od tada, očigledno mu je bilo teško da se vrati u ritam, ali očekujem da ovde bude spreman. Dao bih mu blagu prednost. On je mlađi i može lakše da pređe tu distancu u ovoj fazi sezone. Ako pogledate rezultate koje pokazuje Endi Marej na velikim turnirima posle operacije leđa, koja nije bila nimalo laka, videćete da ni on nije daleko od titule. Polako, ali sigurno vraća se u staru formu – rekao je optimistično Mekinro iako je Đoković poražen u ranim fazama Masters turnira u Torontu i Sinsinatiju.

Prvi teniser sveta i prvi nosilac na poslednjem grend slemu sezone osvojio je US open 2011, a poražen je u tri navrata u finalu, kao i prošle godine kada je bolji od njega bio Rafael Nadal, koji neće braniti titulu, što je za Đokovića prilika da poveća prednost na ATP listi.

Ispali Bozoljac i Dolonc

Ilija Bozoljac nije uspeo da se plasira u drugo kolo kvalifikacija za US open, a bolji od njega bio je Mađar Marton Fucovič, koji je posle dva taj-brejka trijumfovao sa 2:0. I Vesna Dolonc je završila učešće u Njujorku, jer ju je takođe na startu kvalifikacija pobedila Holanđanka Mihaela Krajiček sa 2:0 (6:1, 6:4). U drugom kolu kvalifikacija sinoć je nastupao treći nosilac Filip Krajinović protiv Marka Čekinata. Za nastavak kvalifikacija takođe sinoć borile su se i Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić protiv Kineskinje Ženg, odnosno Čehinje Alertove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari