Treći grend slem sezone Vimbldon počeće u ponedeljak na travnatim terenima Vimbldona, pa teniseri vredno koriste svaki dan kako bi se prilagodili najbržoj podlozi. Priprema za travu naročito je važna onim igračima koji nisu igrali Kvins i Hale, niti igraju Istborn i Hertogenboš, pa će im Vimbldon biti praktično jedini turnir na ovoj podlozi, između sezona na šljaci i na betonu.

Tako su na 12. egzibicionom turniru Budls prijavljena dvojica srpskih tenisera Novak Đoković i Janko Tipsarević, s tim da je Janko već igrao u utorak i danas odmerava snage sa Marinom Čilićem iz Hrvatske, dok Novak tek treba na teren. Najbolji teniser sveta ističe da osim pripreme za novu podlogu i duele sa rivalima mora da utroši i puno energije kako bi se izborio sa samim sobom.

– Uoči svakog meča pokušavam da se usredsredim na pozitivne misli. U zavisnosti od intenziteta i nivoa tenisa javljaju se sumnje, pa i strahovi, da li ću pobediti ili izgubiti. Ako sve to uspem da usmerim u pozitivnom smeru, protivnik to oseti i to postaje moja prednost. Zato nikada ne vodim psihološke ratove sa protivnicima u svlačionici, najveći izazov mi je da pobedim samog sebe – rekao je Đoković, koji boravak u Londonu, osim za turnire, koristi i za marketinške akcije svojih sponzora.

Pored Đokovića i Tipsarevića za turnir, koji bi bio veoma jake kategorije da nije egzibicioni, su se prijavili još Tomaš Berdih, Huan Martin del Potro, Rišar Gaske, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Miloš Raonić, Jerži Janovič i Sem Kveri, s tim da su moguće izmene.

Pašanski za žreb

Boris Pašanski igrao je sinoć poslednji treći meč kvalifikacija protiv Goa Soede iz Japana, trenutno 130 igrača na ATP listi. Pobednik ovog duela naći će se u petak u glavnom žrebu Vimbldona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari