Teniska reprezentacija Srbije nalazi se u Buenos Ajresu gde će od petka do nedelje igrati protiv selekcije domaćina u četvrtfinalu Dejvis kupa, a osim protiv Argentine izabranici Bogdana Obradovića će morati da igraju i protiv u ovo doba sezone neobičnih uslova. Naime, u domovini “gaučosa” je sada zima sa veoma niskim temperaturama, za razliku od Evrope u kojoj su do juče igrali, čak i u hali koja nije dobro pokrivena grejanjem.

Istovremeno, igraće se na šljaci koja je zaboravljena odmah posle Rolan Garosa i usledili su turniri na travi, pre nego se ode na beton. Ipak, selektor Obradović veruje da će se njegovi momci dobro spremiti do prvih mečeva u petak.

– Uslovi za igru su dosta teški, prvenstveno klimatski jer je prilično hladno. To svakako utiče na igru, na odskok lopte i iziskuje dosta trčanja, ali trudimo se da kroz što više treninga pripremimo igrače. Imaćemo vremena još u četvrtak kada je i žreb, a pre toga ćemo doneti odluku ko će nastupiti – istakao je Obradović koji na raspolaganju ima Viktora Troickog, Dušana Lajovića, rovitog Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića za dubl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari