Trenutno sedma teniserka sveta Ana Ivanović odlično je počela 2015. godinu i plasirala se u finale WTA turnira u Brizbejnu pobedom nad Varvarom Lepčenko 7:6, 6:4, a za titulu će se boriti protiv druge na svetskoj listi, Marije Šarapove, u subotu od 10.00 po srednjoevropskom vremenu.


Meč između druge nositeljke u Brizbejnu i 34. na WTA listi obilovao je preokretima i brejk šansama, a u prvom setu u podređenoj poziciji je uglavnom bila Ivanovićeva. Amerikanka uzbekistanskog porekla napravila je brejk na startu i potvrđivala ga sve do trenutka kada je servirala za set, pa je Ana izjednačila na 5:5. Već u sledećem gemu ponovo je izgubila na svoj servis, ali Lepčenko ni ovaj put nije uspela da povede sa 1:0, pa je sve propuštene šanse Ana kaznila u taj-brejku koji je ubedljivo osvojila (7:2). Drugi set mnogo bolje je počela Srpkinja i napravila dva brejka za 4:1, ali joj je popustila koncentracija pa je spasavala mnoštvo brejk lopti, jednom izgubila svoj servis i iskoristila tek sedmu meč-loptu za plasman u finale turnira na kom prošle godine nije učestvovala.

Njena protivnica Marija Šarapova, postavljena za prvu nositeljku, bila je mnogo ubedljivija i savladala je Elinu Svitolinu sa 6:2, 6:3. Ivanovićeva i Šarapova su u karijerama odigrale 13 međusobnih duela, a Ruskinja je pobedila u devet navrata kao i u njihovom poslednjem meču u Pekingu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari