Raširene ruke, široki osmeh, pogled ispod zaštitnih naočara obradovao je, ne samo iskrene poklonike tenisa u Hjustonu, već pre svega sve poštovaoce lika i dela Janka Tipsarevića u Srbiji. Njih više od 500 poslalo je poruke podrške popularnom Tipsi odmah nakon što se trijumfalno na startu turnira u Teksasu, vratio tenisu posle skoro godinu i po dana borbe sa povredom, kasnije i tumorom, pete na nozi. Janko je uspeo da savlada Giljerma Klezara u tri seta (6:4, 3:6, 7:6) i da zakaže duel sa Santjagom Hiraldom u drugom kolu takmičenja u Hjustonu. Nekada davno, 2010, ali i 2013. Tipsarević je bio bolji u jedina dva međusobna susreta sa Kolumbijcem, koji je trenutno 32. igrač na svetu.

 Janko je odmah po povratku na teren podsetio da je majstor triler završnica. Spasao je dve meč lopte forhend vinerima, posle čega je uspeo da slomi otpor rivala.

– Ne osećam kao da sam bio odsutan sa terena toliko dugo. Osećam i da je ovo bio meč koji sam morao da dobijem. Bio sam spreman i u dobrom stanju. Nisam imao mnogo samopouzdanja ali dve spasene meč lopte forhend vinerima su mi pomogle. Zaista sam osećao da moram da pobedim, jer bih u suprotnom bio veoma tužan – izjavio je Tipsarević.

Tipsa je u prvom singl meču posle oktobra 2013. odservirao 18 asova, iskoristivši pritom četiri od sedam brejk šansi. Do trijumfa je došao posle nešto više od dva i po sata igre.

– Malo sam stegnutiji od onoga kako bih želeo da igram, ali najvažnije je da imam taj osećaj kada igram svoj najbolji tenis. Sve me boli, ne osećam noge, ali stopalo je dobro – opisao je Janko stanje u kome se nalazi njegovo telo posle prvog meča još od 2013. godine.

Đoković uz Janka

Dok se odmara u Monte Karlu, nakon dva vezana osvojena Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju, ujedno se spremajući za treći Masters u sezoni u istom gradu, Novak Đoković našao je vremena da isprati direktan prenos prvog meča Janka Tipsarevića posle godinu i po dana pauze. Tipsu su putem društvenih mreža podržali i ostali saigrači iz reprezentacije Srbije, pre svih, Nenad Zimonjić i Viktor Troicki. Da bi što više pomogao Tipsareviću prilikom povratka tenisu, Đoković je u Majamiju odigrao sa svojim prijateljem dubl meč, dok mu je Janko uzvratio bodrenjem sa tribina tokom njegovog puta ka petoj tituli na Floridi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari