Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Šangaju savladavši u 2. kolu Austrijanca Dominika Tiema sa 2:0 (6:3, 6:4). Naredni protivnik našeg asa biće danas Kazahstanac Mihail Kukuškin, koji je savladao 16. nosioca Kevina Andersona iz Južne Afrike. Biće to njihovo prvo odmeravanje snaga, a nema sumnje da će Đoković biti favorit protiv trenutno 85. igrača planete.


Đoković je do treće stepenice na putu odbrane titule u Šangaju došao teže nego što rezultat pokazuje, a otpor upornog Tiema uspeo je da slomi tek pred kraj prve deonice. Austrijanac je igrao odlučno i dobro se kretao po terenu, što je Novaku otežavalo da dođe do prilike za brejk, dok je svoje servis gemove relativno lako rešavao. Prvu šansu da oduzme servis rivalu Đoković je stvorio u šestom gemu, ali je Tiem ipak izborio 3:3. Međutim, već na sledeći servis mladog rivala naš teniser je dodatno pojačao ritam, došao do 5:3, a onda sigurnim servisima osvojio prvi set.

Rešen da izbegne sličnu dramu u nastavku meča, Đoković je na startu drugog seta napravio brejk, a imao je priliku da novim oduzimanjem servisa Austrijancu još ubedljivije povede. Međutim, Tiem je uspeo da smanji na 2:1, dok je na 3:2 Novak asom spasao brejk loptu. To je ujedno bio i poslednji trzaj 85. igrača sveta s obzirom da je naš teniser lako osvojio svoja dva naredna servis gema i prošao u osminu finala.

Ispali Nadal i Vavrinka

Rafael Nadal završio je učešće u Šangaju jučerašnjim porazom od drugog Španca Felisijana Lopeza sa 2:0 (6:3, 7:6). Osim drugog eliminisan je i četvrti nosilac Stanislas Vavrinka od Žila Simona, koji je slavio posle velike borbe sa 2:1 (5:7, 7:5, 6:4). Sa turnira je ispraćen i Japanac Kei Nišikori pošto ga je savladao Džek Sok iz SAD (2:0), dok je Francuz Žilijen Beneto „spakovao“ Grigora Dimitrova iz Bugarske (2:0). Dalje neće ni Kanađanin Miloš Raonić, koji je predao Argentincu Huanu Monaku. S druge strane, David Ferer je „preživeo“ dramu protiv Slovaka Martina Kližana (4:6, 7:6, 6:4) pa će se sastati sa Britancem Endijem Merejem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari