Fudbaleri Crvene zvezde su pauzu u prvenstvu iskoristili da se „izoluju“ (koliko je to moguće) na Zlatiboru. Trener crveno-belih Miodrag Božović „pobegao“ je sa fudbalerima na Zlatibor, pre svega, da bi ih sačuvao od pritiska da „moraju“ da osvoje titulu prvaka, a kao drugo želeo je da skloni svoje pulene od „igara“ oko izbora novog predsednika kluba i svega što taj izbor sa sobom nosi.

Čekali su u Zvezdi do petka da poštar „zazvoni“ i, eventualno, donese koverat sa dokumentacijom za kandidaturu 21. predsednika kluba iz Ljutice Bogdana. Procedura je ispoštovana i – ništa. Kandidata nema ni na vidiku. Zvezdan Terzić, „odlazeći“ direktor ( podneo ostavku, otišao, pa se vratio zbog „viših“ interesa, tj. Zvezde) pokušava, sa preostalim članovima Upravnog odbora da skupi (ne male pare) do 15. oktobra. Naime, tog dana će predstavnici UEFA opet proveriti finansijsko poslovanje crveno-belih. Ukoliko na računu kluba nema, najmanje 3.800.000 evra, fudbaleri Crvene zvezde će, po drugi put u tri sezone, biti samo nemi posmatrači zbivanja u Ligi šampiona (ili Ligi Evrope).

– Nije lako. Nasledili smo dug od 52 miliona evra uspeli smo da ga smanjimo na 42 miliona, uspećemo da prevaziđemo i ovu situaciju. Pregrmećemo i ovo – tvrdi Zvezdan Terzić.



 

Lepo je to što ste optimista, ali kako mislite da do 15. oktobra, kada će UEFA proveriti finansijsko stanje kluba, skupite 3,8 miliona evra?

– Ne moramo mi da imamo na gomili te pare. Moramo da imamo potpise igrače da se slažu da im se dug reprogramira, odlože dospele isplate za dva-tri meseca. Ista je situacije i sa ostalim poveriocima. Dakle, nema razloga za paniku, ali treba biti oprezan i sve učiniti da se preduprede moguće neželjene situacije.

Iz perspektive običnog navijača čini se da je to teško izvodljivo obzirom da je u Zvezdi trenutno „bezvlašće“?

– Mislite li da je ove igrače skautirala, dovela i platila čistačica? Tačno je da je od 4. avgusta „krnje“ rukovodstvo, ali neki fudbaleri su dovedeni, isplaćene im zarade, omogućeni treninzi, ove mini-pripreme na Zlatiboru… Dakle, klub funkcioniše, a to na najbolji način potvrđuju fudbaleri na terenu.

Hoćete da kažete da u u rukovodstvu kluba, konkretno između Vas i Nebojše Čovića, nema, blago rečeno, nesuglasica?

– Sa gospodinom Čovićem ne želim da se prepucavam preko medija. Po važećem Statutu Crvene zvezde izabrana su poslednja tri predsednika i ničeg nije bilo spornog.

Ovo je, prema obećanju Zvezdana Terzića, prvi, sažetiji deo intervjua, a posle 15. oktobra (kada UEFA da pozitivan izveštaj o finansijskom poslovanju crveno-belih) izneće sve detalja vezane za poslovanje kluba pre dolaska aktuelnog rukovodstva (dakle i njega), o (navodnim) nesuglasicama među članovima Upravnog odbora, kome si i zašto duguju pare, kako izaći iz krize…. Jer, krize igre i rezultata nema, ali … Navijači Crvene zvezde su se već jednom opekli – pre dve godine su ostali bez Lige šampiona i ne žele da se to ponovi. Stručni štab i fudbaleri, za sada, svoj posao odrađuju na najbolji mogući način. Može li ih Uprava ispratiti – znaće se uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari