Troicki u osmini finala 1

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Rolan Garosu, pošto je večeras u trećem kolu maksimalnim rezultatom pobedio domaćeg predstavnika Žila Simona sa 6:4, 6:2, 6:2. Za ulazak u četvrtfinale Troicki će igrati protiv branioca titule Stana Vavrinke, koji je u trećem kolu lako savladao Francuza Žeremija Šardija sa 3:0. Biće to njegov treći pokušaj da se probije među osam najuspešnijih na drugom godišnjem gren slem turniru.

Prethodno je 2011. godine izgubio od Endija Mareja, a dve godine kasnije od Žoa Vilfreda Conge. Viktor do danas u šest međusobnih mečeva protiv Simona nije osvojio ni jedan set, pa se očekivalo da će ljubimac domaće publike biti favorit. Ispostavilo se da je pet digranih setova protiv Pelje pre dva dana itekako ostavilo traga na Simonu, koji je dosta grešio i videlo se da mu nedostaje snage.

Troicki je vešto koristio očigledan umor protivika i strpljivo je igrao duge poene, stalno pokušavajući da maksimalo tera Simona da trči s kraja na kraj terena. Ta taktika se isplatila i što je meč više odmicao donosila mu je sve više lakih poena. Uporni Simon je do poslednjeg poena pokušavao da se vrati u meč, a na to ga je terala i publika, koja je u trećem setu meksičkim talasima nastojala da ga vrati u život, ali je Troicki zadržao koncetraciju i u trenucima kada je morao da servira u fudbalskoj atmosferi i posle dva sata i 13 minuta ostvario je zasluženu pobedu. Sutra će mečeve trećeg kola igrati Ana Ivanović i Novak Đoković. Ana će u 11 sati otvoriti program protiv Ukrajinke Elene Svitoline, protiv koje ima maksimalan učinak u dosadašnjih sedam međusobnih susreta, dok će Đoković na „Filip Šatrijeu“ zatvoriti program duelom sa Aljažom Bedeneom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari