Srpski atletičar Emir Bekrić pokušaće danas (19.00, RTS 2) u finalu discipline 400 metara s preponama da ponovi uspeh Ivane Španović i donese našoj zemlji još jednu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi. Naš atletičar pokušaće da u stazi osam nadmaši sebe i u utorak postavljen državni rekord koji ga je i odveo u finale (48,36 sekundi), ali i odbrani čast Evrope s obzirom da je jedini predstavnik Starog kontinenta među osam najboljih.


– Želim da se opustim i uživam u finalu. Svi se borimo, dajemo sve od sebe, atmosfera je neverovatna i to je donelo Ivaninu medalju. Sada mi jedino preostaje da dam 120 odsto snage i da zadovoljan prođem kroz cilj, ostalo je Božija volja – istakao je Bekrić.

On je dodao da sledeće sezone planira da uvede izmene u svoje trčanje, da promeni ritam, da do osme prepreke dolazi sa po 13 koraka. Očekuje da mu to može doneti trku ispod 48 sekundi, a onda možda i neku od medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

U borbi za visok plasman u Moskvi Emir će za rivale imati velikane „kraljice sportova“ od kojih su čak šestorica u karijerama trčala ispod 48 sekundi. Najzvučnije ime svakako je Feliks Sančez iz Dominikanske Republike, dvostruki i aktuelni olimpijski šampion, odnosno dvostruki prvak sveta u ovoj disciplini. Uz njega će trčati i Keron Klement, srebrni na 400 metara na OI u Pekingu, odnosno osvajač zlatne medalje na istom takmičenju sa štafetom SAD. Klement je zlato na planetarnim šampionatima osvajao četiri puta, u dva navrata pojedinačno i sa štafetom. Za medalju će konkurisati i Amerikanac Majkl Tinsli, srebrni sa OI u Londonu, odnosno Havijer Kulson Perez iz Portorika, koji je osvojio bronzu na istom takmičenju. U finalu je i Bekrićev vršnjak Jehu Gordon, aktuelni svetski juniorski prvak.

Kolašinac u kvalifikacijama, Filipović odustao

Asmir Kolašinac izaći će danas (8.20 po srpskom vremenu) na borilište stadiona Lužnjiki u Moskvi u kvalifikacijama u disciplini bacanje kugle. Naš predstavnik nadmetaće se u grupi A, gde će pokušati da nadmaši lični rekord od 20,16 metara postavljen ove godine i prođe u veliko finale. S druge strane, Predrag Filipović odustao je juče u najdužoj disciplini na Svetskom prvenstvu, hodanju na 50 kilometara. On se iz trke povukao oko 20. kilometra jer mu je otpao đon patike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari