Zvezda u teoriji može na Partizan 1foto:wikipedia

Drugim trijumfom nad Mega Leksom košarkaši Partizana rezervisali su prvo mesto u Grupi B pred početak plej-of serije. Večerašnji meč između Crvene zvezde i FMP (19.00) crno-beli će gledati iz „liderske hladovine“ očekujući da će tim Dejana Radonjića protiv „mlađeg brata“biti siguran, što bi u prevodu značilo da se večiti rivali mogu sastati tek u finalu Superlige. U teoriji, ukoliko tim iz Železnika savlada crveno-bele u hali „Aleksandar Nikolić“ sa više od osam razlike Crvena zvezda i Partizan mogli bi da se sastanu već u polufinalu domaćeg prvenstva.

Zvezda je u Železniku pobedila 91:83, ali je u prvom poluvremenu imala dosta problema u odbrani, što je trener Dejan Radonjić i apostrofirao na konferenciji posle utakmice. Pred večerašnji susret crnogorskom stručnjaku je laknulo nakon dijagonoze lekarskog tima da povreda stomaka Branka Lazića u meču sa Metalcem nije teže prirode i da će zamenik kapitena biti spreman za odlučujuće utakmice u plej-ofu.

Najbitnije je da Lazić nije dobio toliko jak udarac da bi se pričalo o povredi – odagnao je Radonjić sve sumnje u vezi sa zdravstvenim stanjem Branka Lazića.

Ukoliko savladaju FMP crveno-beli će se u polufinalu plej-ofa sastati sa Mega Leksom, odličnim poznanikom iz finalne serije ABA lige. „Ljubičasti“ trenutno imaju sijaset povređenih igrača: Ivanović, Lvavu, Kaba, Aranitović, Jaramaz, uz mogućnost da potencijalni reprezentativac Srbije Ognjen Jaramaz bude u sastavu za eliminacionu fazu Superlige. FMP u timu ima igrače koji figuriraju kao pojačanja Zvezde za narednu sezonu; pre svih Lazarević, Dobrić i Davidovac i oni će sigurno imati dodatnu motivaciju da se dokažu stručnom štabu crveno-belih.

– Važno je da se održi dobar ambijent u ekipi u ovom žestokom ritmu odigravanja mečeva. Sada nam predstoji kratko vreme da se pripremimo za duel sa ekipom FMP. Teorijski možemo da izgubimo prvo mesto, ali bez obzira na sve cilj je isti – da nastavimo pobednički niz i upišemo šesti trijumf pred polufinale plej-ofa – poručio je Radonjić.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Crno-beli nekompletni u Nišu

Partizan će večeras u poslednjem kolu odigrati „revijalni“ meč protiv Konstantina u Nišu pošto je u prethodnoj rundi pobedom nad Mega Leksom obezbedio prvo mesto u Grupi B pred početak plej-ofa: “ Ovo je dobra prilika da pozdravimo naše navijace u Nišu i da im se zahvalimo za podršku koju smo imali na završnici nacionalnog kupa. Nažalost , zbog povreda nećemo biti kompletni. Naš protivnik je ekipa koja zna da igra u svom ritmu, to su pokazali na utakmici u Beogradu. Naša osnovna tendencija će biti da nametnemo način igre koji nama odgovara“, naveo je Aleksandar Džikić. Partizan je, inače, kažnjen sa 30.000 dinara zbog ubacivanja upaljača i tvrdih predmeta na parket na prethodnom meču sa Mega Leksom u hali „Aleksandar Nikolić“.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Raspored i tabela

6. kolo

Grupa A

Crvena zvezda – FMP 19.00

sreda

Tamiš – Metalac 19.00

1. Crvena zvezda 5-0

2. FMP 4-1

3. Metalac 1-4

4. Tamiš 0-5

Grupa B

Konstantin – Partizan 21.00

Mega Leks – Borac 19.00

1. Partizan 5-0

2. Mega Leks 3-2

3. Borac 1-4

4. Konstantin 1-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari