Komentari: 1
Ostavite komentar
Ocena: 2.00
Glasaj:
Pošalji tekst
Promeni veličinu slova
Verzija za štampu
Bili ste svedok događaja?
Pošaljite nam vaše vidjenje, slike ili video..

28/02/2016 23:24 | Novi Pazar -

Najavljena smena direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru

Đerlek: Poštovaću odluku ministra

Autor: S. Novosel

Novi Pazar - -

Poslednjih dana po gradu kruži priča da će biti smenjen direktor novopazarske Opšte bolnice, dr Mirsad Đerlek, koji je od kraja prošle godine i predsednik Skupštine grada. Razlog za smenu su navodno loši međuljudski odnosi, partijsko zapošljavanje i propusti u lečenju pacijenata.

DrĐerlek smatra da sve ima političku pozadinu. On je predsednik Sandžačke narodne partije i tvrdi da je njegova partija postigla dogovor sa SNS o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima, a na lokalnim će nastupati samostalno. Zbog toga su počele da kruže priče o njegovoj smeni.

- Za svoj rad odgovaram ministru Zlatiboru Lončaru, koji me je postavio na ovu poziciju, i imam njegovo puno poverenje. Onog trenutka kada ministar odluči da je nezadovoljan mojim radom, poštovaću tu odluku, naglašava Đerlek.

Međutim, da će direktor Opšte bolnice biti smenjen, za naš list, potvrdio je predsednik GO Sandžačke demokratske partije (SDP) Husein Memić.

- Jedan od dogovora između predsednika SNS Aleksandra Vučića i ministra Rasima Ljajića je da na mesto direktora Opšte bolnice u ovom gradu bude postavljena vanstranačka lilnost, kaže Memić i objašnava da je njihov stav da na čelne pozicije u toj zdravstvenoj ustanovi treba da budu stručni ljudi "oslobođeni partijskih pritisaka" jer "u Opštoj bolnici nisu dobra kadrovska rešenja, vladaju loši međuljudski odnosi, prisutno je partijsko zapošljavanje i otpuštanje "nepodobnih", a evidentni su propusti u lečenje".

Đerlek je bio nekada visoki funkcioner SDP i bio je gradonačelnik Novog Pazara od 2008. do 2009. Posle smene formirao je SNP. U gradskoj vlasti ponovo se našao u februaru 2013. godine, a predsednik gradskog parlamenta postao je krajem prošle godine.

Ostavite komentarOstavite komentar

Komentari (1)

Rasim NPRasim NP | 29/02/2016 10:08

Broj preporuka: 2 Preporuči Predloži za brisanje

Ucenjivanja po bolnici, i prisiljavanje za uclanjenje u direktorovu partiju, su opstepoznata stvar u Pazaru. Kad ode direktor i bolnicu preuzme Ljajic pocece nove ucene i prelasci u njegovu partiju. Kada ce bar bolnice da se ociste od politike? Da li premijer za ovo zna ili je neobavesten?