Za potrebe građana opštine Novi Bečej nabavljene su veće količine besplatnih lekova iz grupe najčešće korišćenih medikamenata, saopštio je Dom zdravlja ove opštine. Naime, u grupi lekova su probiotici, lasiks, plaviks, tritace, brufeni. Besplatni lekovi biće deljeni i u ambulantama u naseljenim mestima opštine, a takođe će ih izdavati izabrani lekari.

– Ovi lekovi se neće distribuirati preko apoteke, nego će izabrani lekari svojim pacijentima lekove propisivati kao i do sada i izdavati ih u ordinaciji. Moramo voditi neku evidenciju, ne možemo pustiti lekove, bez obzira što su iz donacije, da nemamo urednu dokumentaciju, jer moramo na taj način pravdati da li su lekovi dospeli do pravih pacijenata, onih kojima su zaista i potrebni – objašnjava dr Anđelka Korovljev, direktorka Doma zdravlja N. Bečej.

Dom zdravlja Novi Bečej je lekove obezbedio iz donacija i količine su dovoljne za celu tekuću godinu, a na ovaj način će biti pokrivene i potrebe za nekoliko meseci u narednoj godini. Lekovi su sa važećim rokom upotrebe, naglašavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari