Site name

Takmičenja studentskih timova o trošenju lokalnih budžeta

Najbolji akademci iz Osečine

U prisustvu 62 učesnika, studenata i predstavnika Američke ambasade, donatora i sponzora, jedinica lokalne samouprave, preduzeća iz Kolubarskog okruga, visokoškolskih institucija, nevladinog sektora i medija, u Centru za održiv lokalni i regionalni razvoj (COR) u Šušeoci održano je finale studentskog takmičenja na temu "Kako povećati i efikasnije trošiti lokalne budžete na primeru jedinica lokalne samouprave iz KO", prenosi Vamedia.

Piše: S. V.

Valjevo 28. jun 2017. 19:45

Takmičenje studentskih timova je jedna od aktivnosti u projektu "Trošenje lokalnih budžeta" koje COR, uz podršku Vlade SAD, realizuje u KO u okviru programa "LOVA - LOkalni VAljani budžeti". U finalu su se suočila dva studentska tima sa najbolje ocenjenim radovima u prvoj fazi i to: Tim A "Osečina - moje mesto" (Marijana Matić, Bojana Simić, Siniša Pavić) i Tim B "RRP3/Valjevo" (Nevena Milošević, Ana Živojinović, Nataša Damnjanović).

U zanimljivom trosatnom duelu timovi su u ograničenom vremenu realizovali različite aktivnosti kao što su: prezentovanje radova, naizmenično međusobno postavljanje pitanja i davanje odgovora, odgovaranje na pitanja Žirija takmičenja i davanje završne reči.

Žiri je uz obrazloženje datih ocena po svakom kriterijumu ocenjivanja proglasio pobednika takmičenja, a to je Tim A "Osečina - moje mesto". Treće mesto je osvojio tim "Budućnost Lajkovca" (Bojana Aničić, Nikola Josipović, Sandra Đokić).

Studentski timovi su novčano nagrađeni sa 45.000 dinara (prvoplasirani), 30.000 dinara (drugoplasirani) i 15.000 dinara (trećeplasirani). Nagrade su odmah uručene nagrađenim timovima, a one su obezbeđene zahvaljujući donatorima i sponzorima iz Valjeva.

Promocija znanja i sposobnosti

Takmičenje je održano sa ciljem da se promoviše debata među mladima o temama koje su bitne za njihove lokalne sredine, kako bi se više zainteresovali i uključili u rešavanje problema sa kojima se suočavaju mesta u kojima žive. Takođe, članovi studentskih timova imali su priliku i da se predstave prisutnim predstavnicima iz biznis i javnog sektora i tako skrenu pažnju potencijalnih poslodavaca. Nezvanično saznajemo da će se jedan takav aranžman zasnovati u opštinskoj upravi Osečina sa članom tima "Osečina - moje mesto". 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.