Valjevo

Valjevo: Lepota nije daleko

Svako od nas ponekad poželi, ili bar mašta, da otputuje negde, najčešće na neke daleke, egzotične destinacije.

Valjevo: Uhapšen lažni predstavnik VBA

Policija je proteklih dana širom Srbije uhapsila 22 osobe, među kojima i tri maloletnika, zbog sumnje da su počinile ukupno 98 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Slikar kojima su velikani „skidali kapu“

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ otvorena je preksinoć izložba crnogorskog umetnika Uroša Toškovića. Postavka „Uroš Tošković – Crteži, slike i objekat“ trajaće narednih mesec dana, izveštava vamedia.rs. Izložbu u „Trnavcu“ otvorio je ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

Svetski eksperti predaju u Petnici

Istraživačka stanica Petnica ovog leta organizuje osam programa namenjenih studentima osnovnih i poslediplomskih studija iz celog sveta…

Sećanje na poginule potporučnike

Pripadnici 126. brigade Vazdušnog osmatranja i javljanja (VOJN) obeležili su danas, komemorativnim skupom na vrhu planine Maljen, 19. godišnjicu pogibije svojih kolega, potporučnika Siniše Radića i Željka Savičića, stradalih u NATO bombardovanju osmatračkog radara 6. aprila 1999. godine.

Valjevski DS predlaže trg Zorana Đinđića

Gradski odbor DS-a u Valjevu predložiće gradu da prostor ispred „Limenke“ ponese ime ubijenog premijera Zorana Đinđića, a za specijalnu nagradu Grada Valjeva nominovaće fudbalera Matiju Nastasića.

U Valjevu ograničen rad fotoreporterima

Odbornici Skupštine Valjeva doneli su danas zaključak da fotoreporterima
ograniče rad u toku sednice, tako što će im dozvoliti da posao nesmetano obavljaju samo do usvajanja dnevnog reda, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Tenderi zakočili posao

Budžetom za 2018. godinu predviđena su sredstva za deo radova na Gradskoj kući i mesnim zajednicama. Objekat nekadašnjeg Radio Valjeva već mesecima je otvoreno i napušteno gradilište, piše Vamedia.

Velika prašina oko izbora ponuđača

Valjevo će izvesno dobiti još novogodišnje rasvete jer je grad 28. novembra raspisao nabavku male vrednosti za isporuku i montažu novogodišnje rasvete.

Građani moraju da znaju šta su im prava (VIDEO)

Da bi građani mogli da se bore za svoja prava najpre moraju da znaju koja su njihova prava zaključak je Istinomer foruma pod nazivom “Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?“ održanom večeras u Valjevu u organizaciji CRTE, Istinomera i Fondacije Fridrih Ebert.

Gradski budžet oštećen za više od 2,5 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su dopunu krivične prijave protiv službenika za javne nabavke u okviru Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva i odgovornog lica SZR „Simon“ iz Valjeva.

 Bez pritiska iz Beograda

Pripadnici udruženje građana Lokalni front nedavno su se predstavili u Valjevu i poručili su da „hoće da budu nova snaga na političkoj sceni“ ovog grada.

Veliki problem manjak kadrova

Kolubarski okrug mogao bi u skorije vreme da dobije Regionalnu službu hitne medicinske pomoći. Podršku ovom projektu dao je i sam predsednik Aleksandar Vučić, a HK Krušik je izašla u susret sa obezbeđenjem i opremanjem prostora.

Prva Poslednja