Valjevo

Petnica otvorila konkurs za talentovane osnovce

Istraživačka stanica Petnica ove godine će organizovati naučno-obrazovni program za učenike osnovnih škola, a konkurs za taj program je otpočeo, saopšteno je iz Petnice.

Funkcioneri vode kolo

Informator o radu Gradske uprave Valjeva u 2018. godini pokazuje da su zarade zaposlenih u zavisnosti od godina staža, koje su isplaćene u prethodnoj godini daleko veće od zarade u privatnom sektoru. Najveće zarade imaju funkcioneri, piše portal vamedia.info.

Valjevo: Pokrenuta inicijativa za zdraviju životnu sredinu

Poražavajuća činjenica da je preko 100 dana godišnje nedozvoljena i prekoračena vrednost štetnih čestica u vazduhu koju Valjevci udišu, dovela je do toga da se lokalno stanovništvo pobuni i pokrene inicijativu kojom će pozvati donosioce odluka da obezbede građanima zdravu sredinu za život.

Petnica: Pristiže nova generacija talenata

Istraživačka stanica Petnica je započela ove nedelje novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke, saopšteno je iz tog istraživačog centra.

Sud ponovo o rehabilitaciji Kalabića

U Višem sudu u Valjevu počelo je ponovno suđenje o zahtevu za rehabilitaciju četničkog komandandta Nikole Kalabića iz vremena Drugog svetskog rata, nakon što je Apelacioni sud u maju 2018. ukinuo prethodno rešenje o rehabilitaciji i vratio na ponovni postupak.

Valjevo: Lepota nije daleko

Svako od nas ponekad poželi, ili bar mašta, da otputuje negde, najčešće na neke daleke, egzotične destinacije.

Valjevo: Uhapšen lažni predstavnik VBA

Policija je proteklih dana širom Srbije uhapsila 22 osobe, među kojima i tri maloletnika, zbog sumnje da su počinile ukupno 98 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Slikar kojima su velikani „skidali kapu“

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ otvorena je preksinoć izložba crnogorskog umetnika Uroša Toškovića. Postavka „Uroš Tošković – Crteži, slike i objekat“ trajaće narednih mesec dana, izveštava vamedia.rs. Izložbu u „Trnavcu“ otvorio je ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

Svetski eksperti predaju u Petnici

Istraživačka stanica Petnica ovog leta organizuje osam programa namenjenih studentima osnovnih i poslediplomskih studija iz celog sveta…

Sećanje na poginule potporučnike

Pripadnici 126. brigade Vazdušnog osmatranja i javljanja (VOJN) obeležili su danas, komemorativnim skupom na vrhu planine Maljen, 19. godišnjicu pogibije svojih kolega, potporučnika Siniše Radića i Željka Savičića, stradalih u NATO bombardovanju osmatračkog radara 6. aprila 1999. godine.

Valjevski DS predlaže trg Zorana Đinđića

Gradski odbor DS-a u Valjevu predložiće gradu da prostor ispred „Limenke“ ponese ime ubijenog premijera Zorana Đinđića, a za specijalnu nagradu Grada Valjeva nominovaće fudbalera Matiju Nastasića.

PrvaPoslednja