Valjevo

Ulična akcija „Izbori od A do Š“ sutra u Valjevu

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, u susret novim parlamentarnim izborima, organizuje sutra u Valjevu uličnu akciju pod nazivom „Izbori od A do Š“, a fokus će biti na pitanju da li građani Srbije glasaju slobodno.

„Budućnost Srbije je tempirana bomba“ (VIDEO)

Ovo veče nije posvećeno meni nego Vučiću. Sve što Koraks i ja uradimo motivisano je ovom potpuno šizofrenom vlasti na čelu sa Vučićem. Zbog njega smo ovde da ne bi motiv naših karikatura bio još dugo sa nama.

Petnica otvorila konkurs za talentovane osnovce

Istraživačka stanica Petnica ove godine će organizovati naučno-obrazovni program za učenike osnovnih škola, a konkurs za taj program je otpočeo, saopšteno je iz Petnice.

Funkcioneri vode kolo

Informator o radu Gradske uprave Valjeva u 2018. godini pokazuje da su zarade zaposlenih u zavisnosti od godina staža, koje su isplaćene u prethodnoj godini daleko veće od zarade u privatnom sektoru. Najveće zarade imaju funkcioneri, piše portal vamedia.info.

Valjevo: Pokrenuta inicijativa za zdraviju životnu sredinu

Poražavajuća činjenica da je preko 100 dana godišnje nedozvoljena i prekoračena vrednost štetnih čestica u vazduhu koju Valjevci udišu, dovela je do toga da se lokalno stanovništvo pobuni i pokrene inicijativu kojom će pozvati donosioce odluka da obezbede građanima zdravu sredinu za život.

Petnica: Pristiže nova generacija talenata

Istraživačka stanica Petnica je započela ove nedelje novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke, saopšteno je iz tog istraživačog centra.

Sud ponovo o rehabilitaciji Kalabića

U Višem sudu u Valjevu počelo je ponovno suđenje o zahtevu za rehabilitaciju četničkog komandandta Nikole Kalabića iz vremena Drugog svetskog rata, nakon što je Apelacioni sud u maju 2018. ukinuo prethodno rešenje o rehabilitaciji i vratio na ponovni postupak.

Valjevo: Lepota nije daleko

Svako od nas ponekad poželi, ili bar mašta, da otputuje negde, najčešće na neke daleke, egzotične destinacije.

Valjevo: Uhapšen lažni predstavnik VBA

Policija je proteklih dana širom Srbije uhapsila 22 osobe, među kojima i tri maloletnika, zbog sumnje da su počinile ukupno 98 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Slikar kojima su velikani „skidali kapu“

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ otvorena je preksinoć izložba crnogorskog umetnika Uroša Toškovića. Postavka „Uroš Tošković – Crteži, slike i objekat“ trajaće narednih mesec dana, izveštava vamedia.rs. Izložbu u „Trnavcu“ otvorio je ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović.

PrvaPoslednja