Valjevo

Svetski eksperti predaju u Petnici

Istraživačka stanica Petnica ovog leta organizuje osam programa namenjenih studentima osnovnih i poslediplomskih studija iz celog sveta…

Sećanje na poginule potporučnike

Pripadnici 126. brigade Vazdušnog osmatranja i javljanja (VOJN) obeležili su danas, komemorativnim skupom na vrhu planine Maljen, 19. godišnjicu pogibije svojih kolega, potporučnika Siniše Radića i Željka Savičića, stradalih u NATO bombardovanju osmatračkog radara 6. aprila 1999. godine.

Valjevski DS predlaže trg Zorana Đinđića

Gradski odbor DS-a u Valjevu predložiće gradu da prostor ispred „Limenke“ ponese ime ubijenog premijera Zorana Đinđića, a za specijalnu nagradu Grada Valjeva nominovaće fudbalera Matiju Nastasića.

U Valjevu ograničen rad fotoreporterima

Odbornici Skupštine Valjeva doneli su danas zaključak da fotoreporterima
ograniče rad u toku sednice, tako što će im dozvoliti da posao nesmetano obavljaju samo do usvajanja dnevnog reda, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Tenderi zakočili posao

Budžetom za 2018. godinu predviđena su sredstva za deo radova na Gradskoj kući i mesnim zajednicama. Objekat nekadašnjeg Radio Valjeva već mesecima je otvoreno i napušteno gradilište, piše Vamedia.

Velika prašina oko izbora ponuđača

Valjevo će izvesno dobiti još novogodišnje rasvete jer je grad 28. novembra raspisao nabavku male vrednosti za isporuku i montažu novogodišnje rasvete.

Građani moraju da znaju šta su im prava (VIDEO)

Da bi građani mogli da se bore za svoja prava najpre moraju da znaju koja su njihova prava zaključak je Istinomer foruma pod nazivom “Šta sve (ne)možeš u Srbiji kada si građanin?“ održanom večeras u Valjevu u organizaciji CRTE, Istinomera i Fondacije Fridrih Ebert.

Gradski budžet oštećen za više od 2,5 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, podneli su dopunu krivične prijave protiv službenika za javne nabavke u okviru Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva i odgovornog lica SZR „Simon“ iz Valjeva.

 Bez pritiska iz Beograda

Pripadnici udruženje građana Lokalni front nedavno su se predstavili u Valjevu i poručili su da „hoće da budu nova snaga na političkoj sceni“ ovog grada.

Veliki problem manjak kadrova

Kolubarski okrug mogao bi u skorije vreme da dobije Regionalnu službu hitne medicinske pomoći. Podršku ovom projektu dao je i sam predsednik Aleksandar Vučić, a HK Krušik je izašla u susret sa obezbeđenjem i opremanjem prostora.

Prijave do 20. novembra

Istraživačka stanica Petnica, raspisala je konkurs za prijavljivanje za njene programe u 2018. godini.

Plan kasni godinu dana

Umesto da se već ovih dana usvaja Plan odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda za 2018. godinu, Skupština grada usvojila je Plan odbrane od poplava na vodotokovima drugog reda za 2017. godinu, izgleda samo zato jer zakon nalaže da ga grad mora imati.

Gorenje: Šestmilioniti frižider iz Valjeva

Fabrika rashladnih aparata Gorenje Valjevo proizvela je šestmilioniti frižider. Kompanija je odlučila da taj jubilarni frižider ne ide u prodaju, već da ga pokloni Zorici Marković, radnici koja radi na sastavu kućišta.

Prva Poslednja