Valjevo

Petnica: Rekordno interesovanje srednjoškolaca za Petnicu u 2020. 1

Petnica: Rekordno interesovanje srednjoškolaca za Petnicu u 2020.

Istraživačka stanica Petnica završila je proces izbora novih polaznika za obrazovne programe u 2020. godini. Porast broja prijavljenih učenika od oko 20 posto predstavlja rekordno interesovanje za obrazovne programe ove prestižne evropske institucije za dodatno obrazovanje.

Manojlović: Obradović je verzija "srpskog Snoudena" 3

Manojlović: Obradović je verzija „srpskog Snoudena“

Sistem u kome se dvadeset dana ne zna da je čovek u zatvoru, samo mala razlika deli od sistema u kome će ljudi početi da nestaju – poručuje za Danas Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti, jedan od govornika na protestu Sloboda za Aleksandra, uoči održavanja skupa, u petak uveče u Valjevu.

Ulična akcija "Izbori od A do Š" sutra u Valjevu 4

Ulična akcija „Izbori od A do Š“ sutra u Valjevu

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, u susret novim parlamentarnim izborima, organizuje sutra u Valjevu uličnu akciju pod nazivom „Izbori od A do Š“, a fokus će biti na pitanju da li građani Srbije glasaju slobodno.

"Budućnost Srbije je tempirana bomba" (VIDEO) 7

„Budućnost Srbije je tempirana bomba“ (VIDEO)

Ovo veče nije posvećeno meni nego Vučiću. Sve što Koraks i ja uradimo motivisano je ovom potpuno šizofrenom vlasti na čelu sa Vučićem. Zbog njega smo ovde da ne bi motiv naših karikatura bio još dugo sa nama.

Petnica otvorila konkurs za talentovane osnovce 9

Petnica otvorila konkurs za talentovane osnovce

Istraživačka stanica Petnica ove godine će organizovati naučno-obrazovni program za učenike osnovnih škola, a konkurs za taj program je otpočeo, saopšteno je iz Petnice.

Funkcioneri vode kolo 11

Funkcioneri vode kolo

Informator o radu Gradske uprave Valjeva u 2018. godini pokazuje da su zarade zaposlenih u zavisnosti od godina staža, koje su isplaćene u prethodnoj godini daleko veće od zarade u privatnom sektoru. Najveće zarade imaju funkcioneri, piše portal vamedia.info.

Valjevo: Pokrenuta inicijativa za zdraviju životnu sredinu 12

Valjevo: Pokrenuta inicijativa za zdraviju životnu sredinu

Poražavajuća činjenica da je preko 100 dana godišnje nedozvoljena i prekoračena vrednost štetnih čestica u vazduhu koju Valjevci udišu, dovela je do toga da se lokalno stanovništvo pobuni i pokrene inicijativu kojom će pozvati donosioce odluka da obezbede građanima zdravu sredinu za život.

Petnica: Pristiže nova generacija talenata 14

Petnica: Pristiže nova generacija talenata

Istraživačka stanica Petnica je započela ove nedelje novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke, saopšteno je iz tog istraživačog centra.

Sud ponovo o rehabilitaciji Kalabića 15

Sud ponovo o rehabilitaciji Kalabića

U Višem sudu u Valjevu počelo je ponovno suđenje o zahtevu za rehabilitaciju četničkog komandandta Nikole Kalabića iz vremena Drugog svetskog rata, nakon što je Apelacioni sud u maju 2018. ukinuo prethodno rešenje o rehabilitaciji i vratio na ponovni postupak.

PrvaPoslednja