Site name

Još nije otkriveno ko je obio stan novinarke KRIK

Policija još nije otkrila ko je obio stan novinarke KRIK Dragane Pećo, saopštila je danas redakcija KRIK.

Piše: FoNet

Beograd 07. decembar 2017. 20:45

Još nije otkriveno ko je obio stan novinarke KRIK

Foto: KRIK

Iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u septembru rekao da je policija saslušala više osoba u vezi sa tim, policija do danas nije podnela krivičnu prijavu protiv počinilaca.

Iz Prvog osnovog tužilaštva obavestili su KRIK da su policiji naložili da preduzme sve što joj je u nadležnosti da bi se utvrdio identitet osobe koja je u julu ove godine provalila u stan novinarke, ali da do danas nije dostavljena krivična prijava povodom tog slučaja.

U saopštenju, KRIK podseća da je stan obijen i ispreturan, ali iz njega ništa nije ukradeno, čak ni laptop i telefon koji su stajali na vidnom mestu.

Stefanović je nekoliko dana nakon događaja rekao da "policija čini sve kako bi se potpuno razrešio slučaj" i dodao da su policiji poznate dve grupe koje operišu u tom kraju.

"Ko god da je počinilac, moraće da odgovara", rekao je tada Stefanović. Od tada, međutim, iz policije do tužilaštva nisu stigle nikakve nove informacije, stoji u saopštenju KRIK.

Međutim, kako se navodi, slučaj Dragane Pećo nije usamljen, prema evidenciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) u prvih 10 meseci ove godine evidentirano je čak 68 napada i pretnji novinarima.

Urednik niških "Južnih vesti" Predrag Blagojević primetio je da je praćen i sniman, novinarka Marija Vučić dobila je pretnju smrću, kao i novinari subotičkog "Magločistača". Nedimu Sejdinoviću i Dinku Gruhonjiću iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine tokom ove godine prećeno je pet puta,
upozorava se u saopštenju.

Kako se ocenjuje, mali broj tih slučajeva biva rešen, poput napada na novinarku TV Pink Gordanu Uzelac, kad je napadač identifikovan nekoliko sati nakon incidenta i priveden isti dan.

S druge strane, pojedini postupci završeni su odbacivanjem krivičnih prijava novinara, tako je prošlog meseca Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo prijave protiv osoba koje su fizički maltretirale novinare i građane ispred Skupštine Srbije tokom polaganja zakletve predsednika
Aleksandra Vučića, podseća KRIK.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.