Site name

Pokret: Treće poskupljenje u dve godine

Pokret slobodnih građana izrazio je danas nezadovoljstvo najavom Ministarstva rudarstva i energetike da će biti povećana cena struje, saopštila je danas ta opoziciona grupacija.

2

Piše: FoNet

Beograd 08. septembar 2017. 13:20

Iako se u obrazloženju cinično navodi da je reč o do sada "najnižem povećanju cene električne energije u Srbiji", podsećamo građane Srbije da je ovo već treće poskupljenje struje u poslednje dve godine, a četvrto od kad su SNS i njihovi koalicioni partneri došli na vlast, piše u saopštenju.

Kako je istaknuto, Pokret slobodnih građana podseća i na obećanje Zorane Mihajlović da će po dolasku SNS na vlast cena struje biti za 20 odsto niža.

Umesto toga građani Srbije su bili suočeni sa nizom poskupljenja: 2013. godine povećanje je iznosilo 10,9 odsto, 2015. godine 12 odsto, a prošle godine 3,8 odsto, navodi Pokret.

Prema računici Pokreta, iznos prosečnog računa za struju, koji je u 2013. godini iznosio oko 3.000 dinara po domaćinstvu, posle sprovedenih i najavljenih povećanja će u 2017. godini iznositi 3.950 dinara mesečno.

Ukoliko navedeni iznos pomnožimo sa brojem domaćinstava, dobijamo sumu potrebnu da se namire apetiti svih partijskih kadrova, prijatelja i kumova "nelegalno prikačenih" na energetski sektor Srbije, smatraju u Pokretu.

Svesni činjenice da je svako dalje obraćanje uzurpatorima vlasti u Srbiji potpuno bespredmetno, PSG poziva građane da na narednim izborima izvrše "korekciju" postojećeg stanja i trenutne vlastodršce pošalju tamo gde i pripadaju – u prošlost, odakle nije trebalo ni da dolaze, navodi se u saopštenju. 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Doktor

08. septembar 2017.

Zašto svi kriju proizvodnu cenu struje? Možda je ona najjeftinija u Evropi, ali koja od desetak cena spada u najjeftinije, i uporedimo je sa proizvodnom pa da vidimo istinu.

gradjanin pokorni

10. septembar 2017.

Pa naravno, mora da se plati nesposobno i korumpirano rukovodstvo, gomila stranački zaposlenih novih radnika, a sve to preko grbače naroda. Ali je to narod i zaslužio!