Site name

Bivši član Nove stranke verovatno neće biti generalni sekretar demokrata

Pavićević neće da se učlani u DS

Pavićević: Ne postajem član nijedne stranke *Nezvanično se govori o Srđanu Egiću

Vladimir Pavićević, doskorašnji poslanik i član Nove stranke, neće se učlaniti u DS ili u neku drugu partiju posle odlaska iz Nove stranke.

Piše: L. V.

Beograd - 05. oktobar 2016. 13:00

Foto: FoNet Kostadin Kamenov / FoNet

Ukoliko ostane pri tom stavu, on neće moći da bude generalni sekretar Demokratske stranke, jer je za tu funkciju, bar do sada, bilo neophodno članstvo u toj partiji. Prema nezvaničnim spekulacijama, novi predsednik DS Dragan Šutanovac je Pavićevića želeo na mestu generalnog sekretara partije.

- Ne postajem član nijedne stranke, kao što sam rekao i pre mesec i po. Mislim da ne može biti generalni sekretar neko ko nije član - rekao je za Danas Pavićević odgovarajući na pitanje kada će se učlaniti u DS s obzirom na to da je viđen za generalnog sekretara te stranke.

O odnosu sa Šutanovcem Pavićević je nedavno za naš list rekao da mu se Šutanovac brzo po parlamentarnim izborima javio i rekao da namerava da se kandiduje za predsednika DS.

- Moj komentar je bio da treba da se kandiduje i da pobedi na tim izborima. Šutanovac ima jaku volju i motiv da ojača DS. Ima iskustvo koje je u politici neophodno i čovek se drži date reči, što je u politici poželjno a retko. Moje iskustvo saradnje sa njim od početka 2014. do danas je takvo - kad god smo se dogovarali oko zajedničkog rada, bilo je kako smo se dogovorili. Nije bilo otezanja, izgovora da nije moglo baš tako i slično. Takav pristup strašno cenim u životu i u politici. Šutanovac je, dakle, podršku zaslužio - naveo je tada Pavićević.

Kako nezvanično saznajemo, o Srđanu Egiću se u DS "šuška" kao mogućem kandidatu za generalnog sekretara ove partije. On je, kako nam je rečeno, bio u kampanji u Novom Sadu za Dragana Šutanovca i Igora Salaka. Naši sagovornici kažu da još ništa nije konačno odlučeno i ne znaju hoće li biti do 29. oktobra za kada je planirana skupština DS.

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.