Site name

Nova okupljanja najavljena za sutra

Protesti protiv vlasti u 15 gradova Srbije (VIDEO)

Protesti studenata nezadovoljnih pobedom Aleksandra Vučića održani su danas u oko 15 gradova Srbije.

56

Piše: Ekipa Danasa

04. april 2017. 23:24

Foto: Snežana Čongradin

Protesti organizovani spontano preko društvenih mreža, a na kojima se osim studenata okupljaju i ostali građani, održani  su u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Leskovcu, Lazarevcu, Somboru, Kragujevcu, Požarevcu, Užicu, Šapcu, Kraljevu, Smederevu, Subotici, Boru i Čačku.

Novi protesti najavljeni su i za sutra.

Beograd: Zvuci sirene za uzbunu

Više hiljada okupljenih građana ispred Skupštine Srbije u Beogradu uzvikuje "Vučiću, lopove" i "Pokrao si izbore". Kako javljaju reporteri Danasa, na skupu nije bilo stranačkih obeležja, a učesnici su nakon okupljanja krenuli u protestnu šetnju.

Tokom šetnje su zapaljene baklje ispred zgrade RTS, a učesnici protesta su prolazeći, gromoglasno skandirali "p...e prodane", čuli su se i povici "Slobo, mi te volimo". Atmosfera je postajala sve oštrija dok kolona nastavlja Takovskom ulicom ka Vladi. Sa razglasa su se uključivali i zvuci sirene za uzbunu. Nije bilo vidljivih pripadnika policije.

Ispred zgrade vlade u Nemanjinoj ulici lutka na naduvavanje okačena na svetiljku izazvala je ovacije mase. Kolona se potom niz Nemanjine spustila u pravcu, sad već kontroverzne četvrti Savamala.

U jednom trenutku na opšte nezadovoljstvo učesnika na čelo kolone je stao predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović, koji nije želeo da se skloni iako su okupljeni govorili da ne žele mešanje političara, javlja reporterka Danasa.

Sinoć su održani prvi protesti pod nazivom „Protest protiv diktature“ u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, na kojima se okupilo više od 10.000 studenata.

Niš: Nećemo Cecu za ministarku

Nećemo diktaturu, hoćemo normalnu u zemlju u kojoj ćemo da živimo normalno. Tražimo da  Aleksandar Vučić poštuje institucije a ne da ih otima, kao i da se opozicija ujedini jer da je to učinila ne bi sada bili ovde, poručila je studentkinja Aleksandra Radenković sinoć u Nišu, na „Protestu protiv diktature“, kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada građana, uglavnom studenata i mladih.

Okupljenima na protestu, organizovanom zbog „neregularnih izbora“, na kojima je kao kandidat vlasti Vučić apsolutno favorizovan, obratio se i rezervista iz Kuršumlije Dejan Milošević, koji je pozvao rezerviste i ostale građane da podrže ovakav bunt. Nakon početnog okupljanja na centralnom trgu, organiziovana je protesna šetnja, koja je do zaključenja ovog izdanja još uvek trajala. Građani su skandirali „Vučiću p....u“, „Av av“ i „Gotov si“, a nosili su parole „Puko si“, „Ti nisi naš predsednik“ i „Nećemo Cecu za ministarku“. Incidenata nije bilo, a prisustvo policije bilo je neprimetno.

Protest u Nišu, isprovociran nefer izborima i rezultatima koji zbog toga „nisu realni“, počeo je sinoć, kada se okupilo nekoliko stotina građana, uglavnom mladih. Okupljeni su kazali novinarima da su „svi oni organizatori“, jer su se organizovali spontano, preko društvenih mreža, te da iza njih ne stoji nijedna politička stranka ili predsednički kandidat. Obe večeri prošle su bez stranačkih obeležja, a novinari nisu primetili ni stranačke funkcionere.

Užice: Građani protiv autokratije i medijskog mraka 

Oko dvesta Užičana, nezadovoljnih rezultatima predsedničkih izbora i vlašću Aleksandra Vučića, okupilo se večeras u 18 časova na glavnom gradskom trgu, a potom su, po kiši, prošetali do zgrade Skupštine grada. Učesnici protesta nisu bili zadovoljni odzivom i to su objašnjavali kišom koja je pada celo popodne. 

Protest je najavljen posredstvom društvenih mreža, po ugledu na druge gradove, a na njemu nije bilo stranačkih obeležja. Učesnici protesta, među kojima je bilo i mladih i starijih, duvali su u pištaljke, uzvikivali „Vučiću p...ru“ i „Ua, Vučiću“, nosili manje tarnsprente, koji su nastajali na licu mesta, na kojima je pisalo „Neće vam proći“, „Mali Alek, veliko sra.e“, „I da si Bred Pit dosadio bi na TV-u“...

 - Potpuni je medijski mrak i Srbijom vlada jednoumlje. Gde nam je intelektualna elita? Gde su nam akademici? Zašto ćute dvadeset godina? Protesti su jedini način da iskažemo nezadovoljstvo - bio je ogorčen Dragan Milojević, građevinski inženjer, insistirajući na tome da mu se objavi puno ime i prezime, svedočeći o tome da je „pre dvadeset godina učestvovao na sličnim protestima protiv Miloševića“.

Prvi protest u Užicu trajao nešto duže od jednig sata i protekao je mirno, a okupljeni su najavili da će sličnih okupljanja u gradu biti i narednih dana.

Zrenjanin: Građani uzvikivali „Ima nas“

Više stotina Zrenjaninaca okupilo se u 18 časova na Trgu dr Zorana Đinđića, na potestu protiv državne vlasti. Sa transparentima „Stop cenzuri“, „Za slobodu“, „Gotov je“ uzvikivali su „Ima nas“, a svojevrsna kanonada pištaljki i sirena bila je namenjena gradskom odboru SNS ispod čijih prozora su građani demonstrirali nezadovoljstvo.

Među okupljenima je bilo puno mladih, ali i roditelja sa decom, nekadašnjih učesnika protesta iz devedesetih godina, a bilo je i penzionera. Okupljeni, njih oko 400, prošetali su glavnom gradskom ulicom, gradskim trgom, potom Malim mostom do zgrade suda, odakle su nastavili naseljem Mala Amerika. Ovo je drugo okupljanje Zrenjaninaca, a naredno je u sredu, kažu devojke iz neformalne grupe koja je preko Fejsbuka animirala Zrenjaninace na okupljanje.

Novi Sad: Manji incidenti

Studenti i drugi učesnici "Protesta protiv diktature" okupili su se večeras oko 18 sati u kampusu Novosadskog univerziteta, drugi put za dva dana, a sam protest počeo je uz manje incidente, prenosi Radio 021. Radio 021 prenosi da su dvojica mladića vređala studente i pokušala da pocepaju transparent na početku kolone, sa natpisom "Protiv sistema".

Malobrojna policija je intervenisala, ali nije udaljila mladiće koji su nastavili da provociraju učesnike protesta. Kolona je zatim krenula od kampusa, prošla pored zgrade Pokrajinske vlade, gde su uzvikivali "Lopovi, lopovi!", a potom su došli do Trga slobode.

Leskovac: Oni rade, a mi smo neradnici

Više desetina, pretežno mladih ljudi, protestovalo je večeras u Leskovcu protiv rezultata predsedničkih izbora. Oni su se okupili posle poziva na Fejsbuku, a u toku je šetnja centralnim gradskim ulicama.

Okupljeni su se prošetali i ispred sedišta Srpske napredne stranke, gde su se kraće zadržali i uzvikivali "Izlazite napolje", "Lopovi, lopovi", "Pokrali ste izbore", a potom su otišli do sedišta Gradske uprave i slikali se sa komentarom "Ajde da se slikamo, ovi unutra rade, a mi smo neradnici". Šetnja je protekla bez incidenata i bez ikakvih stranačkih obeležja, a nije bilo povećanog prisustva policije.

Smederevo: Protestno okupljanje i šetnja

U centru Smedereva, kod Fontane, večeras je održano protestno okupljanje više desetina pretežno mladih Smederevaca, ali i baka i roditelja sa decom. Kao što je najavljeno na društvenim mrežama, oni su se priključili protestima koji su juče počeli u Beogradu i proširili se na gradove Srbije.

Na Gradskom trgu u Smederevu je posle 18 časova počelo protestno okupljanje, odakle se povorka, uz zvuke pištaljke i uzvikujući parole, prošetala pored suda do zgrade Gradske uprave Smederevo, gde su se demonstranti kratko zadržali, ponovo uzvikujući parole, ovog puta sa lokalnim kontekstom.

Protestna šetnja, koja je završena okupljanjem na Gradskom trgu, a prema prethodnim najavama, protekla je bez stranačkih obeležja i bilo kakvih incidenata, preneo je regionalni portal Podunavlje.info.

Kraljevo: Sistem te laže

Večeras je grupa od oko dvestotine mahom mladih ljudi organizovala protestnu šetnju od Trga srpskih ratnika  glavnom gradskom ulicom u Kraljevu. Protestanti su posebno glasni bili pred sedištem Gradskog odbora Srpske napredne stranke koje se ,inače, nalazi na tom trgu uzvikujući "Sistem te laže", "Puk'o si", „Ima nas“, „AV, AV“, "Vučiću, lopove"....  Posle protestne šetnje i  ponovnog kraćeg zadržavanja na Trgu srpskih ratnika uz neprekidno uzvikivanje parola protiv Aleksandra Vučića  okupljeni protestnti su se razišli uz pozive upućene okupljenima da se sutra, ponovo, u isto vreme u 18 časova okupe ali i da svako sa sobom povede bar još nekoga. Do ovog protesta u Kraljevu došlo je posle poziva upućenog preko društvenih mreža pod nazivom „Protest protiv diktature“.

Sombor: Fotografija čitaoca

Vranje: Postojao samo jedan kandidat

U centru grada večeras se pred zgradom Narodnog muzeja u Vranju okupilo pedesetak učenika i studenata izražavajući protest protiv kako su novinarima objasnili "predsedničke kampanje u kojoj je postojao samo jedan kandidat, a svi ostali bili poniženi".

Okupljeni su sporadično uzvikivali parole protiv Aleksandra Vučića, a građani su sa strane posmatrali dešavanje na Trgu ispred spomenika pevaču Staniši Stošiću. "Sada protestuju, a u nedelju su prespavali izbore, e deco, deco", čulo se od jedne starije Vranjanke nakon što su joj objasnili zbog čega su se okupili dva dana posle izbora. Skup je trajao oko trideset minuta, bez javnog obraćanja bilo kog od okupljenih i bez prisustva policije. Građani centralne opštine Pčinjskog okruga na ovaj skup pozivani su preko društvenih mreža.

Kragujevac: Protiv neregularnih uslova na izborima

Oko 1.000 Kragujevčana, mahom mladih, protestovalo je danas u centru grada "protiv diktature" i izbornih rezultata, odnosno neregularnih uslova na minulim predsedničkim izborima i nezapamćenog medijskog i svakog drugog favorizovanja kandidata vlasti Aleksandra Vučića.

Kragujevčani su se, tradicionalno, okupili na centralnom gradskom trgu "kod Krsta", odakle su otišli ispred zgrade Skupštine grada, gde su protest protiv izbornih neregularnosti izražavali skandiranjem protiv Aleksandra Vučića, od kojih se najglasnije orilo "Vučiću, lopove".

Organizatori protesta nisu poznati, a osnovano se pretpostavlja da su se i Kragujevčani danas organizovali posredstvom društvenih mreža.

Više od 1.000 učenika i studenata na protestu u Čačku

Više od 1.000 učenika srednjih škola i studenata u Čačku protestovalo je danas u centru grada zbog rezultata predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

Njima su se pridružili i brojni profesori srednjih škola, kao i gradjani koji su zajedno sa njima demonstrirali na gradskom tgu i nakon toga išli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama. Učesnici protesta su se posebno zadržali ispred zgrade lokalne samouprave, kao i ispred sedišta gradske organizacije SNS-a gde su uzvikivali "Ua, Vučiću", "Vučiću, lopove", "Hoćemo posao". Učenici i studenti nosili su transparente na kojima je pisalo "Stop diktaturi", "Preuzmi odgovornost, a ne sandvič", "Sloboda medija", "Vučić nije moj predsednik".

Među okupljenima bili su i članovi Pokreta srpske omladine, a pojavio se i predsednik Dveri Boško Obradović koji je rekao novinarima da je došao kao gradjanin da podrži učenike i studente. Na gradskom trgu bila su i dva učenika srednje Ekonomske škole koji su držali transparente na kojima je pisalo "Podrška za Vučića" i "Vučić predsednik". Na protestu, koji je prošao bez incidenata, nije bilo nikakvih govora. Nije primećeno prisustvo policije. Čačanski učenici i studenti zakazali su današnji protest putem društvenih mreža u znak podrške kolegama koji protestuju u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Na pitanje novinara zašto je protest zakazan u 12.45 većina učenika je odgovorila da je to vreme izmedju dve smene, da ne bi gubili časove.

Protest čačanskih srednjoškolaca i studenata ranije danas osudio je Gradski odbor SNS-a i cenio da predstavljaju "zloupotrebu i izvodjenje mladih na ulice". "Na taj način direktno se krši izborna volja gradjana i pokušava osporiti ubedljiva i čista pobeda Aleksandra Vučića ostvarena na najdemokratskiji mogući način - na izborima", navodi se u saopštenju SNS.

Predsednički kandidati podržali protest mladih

Bivši predsednički kandidati Boško Obradović, Ljubiša Preletačević Beli i Saša Janković podržali su proteste mladih i studenata koji su se sinoć održali u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Podršci se pridružila i Nova Srbija Velimira Ilića, prenosi N1.

Boško Obradović, lider Dveri, pohvalio je na Tviteru učesnike protesta rečima "Omladino svaka čast!“ i dodao da učesnici ne smeju da dozvole nikakve provokacije "niti da protest preuzmu strane agenture koje prave obojene revolucije."

Ljubiša Preletačević Beli je sinoć na svom Tviteru poručio: "Pozdrav za dostojanstveni protest. Samo polako, fino i mangupski", a danas je na Fejsbuku napisao da ne može nikome da zabrani da ide na proteste, ali da se plaši da će neko iskoristiti omladinu radi svojih stranačkih interesa.

- Nemojte mi nametati da ja treba ispred te omladine da stojim. Ja sam svoju misiju misiju odradio, pokazao sam da može, a sada lepo spremajte lokalne pokrete i menjajte stvari iz korena, ne sa vrha, napisao je Beli.

Podršku je još sinoć izrazio i drugoplasirani na predsedničkim izborima, Saša Janković, koji je na Tviteru napisao: "Dragi mladi ljudi na beogradskim ulicama, izrazite slobodno vaš protest zbog nefer izbora; samo nenasilno i ne dopustite provokacije.To je vaše pravo!".

Nova Srbija Velimira Ilića danas je saopštila da podržava proteste omladine koja, kako se navodi u saopštenju, prepoznaje nepravdu koja je učinjena u izbornom procesu prema svim kandidatima opozicije, kao i prema građanima kojima nije omogućeno da glasaju.

- Mi stariji smo se borili za demokratiju i nismo uspeli da se izborimo. Na vama je sada teret da se izborite da Srbija bude zemlja u kojoj ćete ostajati, zapošljavati se na osnovu kvaliteta i pravih, a ne lažnih diploma i partijskih knjižica jedne stranke, poručila je Nova Srbija mladima.

Premijer Srbije i novoizabrani predsednik, Aleksandar Vučić, rekao je da su protesti u redu dok nisu nasilni i dodao da svako može da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata.

Premijer Srbije i novoizabrani predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je Srbija demokratska zemlja i da su protesti zbog izbornih rezultata u redu, sve dok su mirni.

Opširnije u štampanom izdanju Danasa u sredu 5. aprila

povezane vesti

komentari (56)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

nikola radin

04. april 2017.

da li će doći danas da podrže omladinu?

Emerson,Lake i Palmer

04. april 2017.

Blizi se nesto sto lici na Bukurest iz 1989 godine. Causesku je ovde nesto drugaciji i sa specificnim usnama i dosta ruzniji a malcice mladji.

Goran

04. april 2017.

Ukoliko ovo postane ozbiljno, a nadam se da hoće, provokacija će sigurno biti. Ukoliko, ne daj bože, dobijete vođu ili vođe protesta, slobodno računajte da od protesta nema ništa.

Dragan

04. april 2017.

@Goran Deca protestuju izmedju dve smene da ne bi gubila casove. Osobe koje medju njima vide huligane imaju ozbiljno poremecene asocijacije. Policija je duzna da zastiti tu decu od zlonamernih. A ako nece policija, svi znamo sta nam je ciniti, jer nema drugih koji ih mogu zastititi.

Milena

04. april 2017.

Apsolutno ne razumem zasto se sada desavaju ovi protesti.

Bond008

04. april 2017.

Niste objektivni u potpunosti i to vam otvoreno zameram. Znate dobro o cemu pisem i na sta mislim jer sam vam vec par puta to poslao.

iva

04. april 2017.

Da sam ja tzv istraživački novinar danas u Srbiji mene bi interesovala samo jedna stvar - ko finansira ovog Belog. Nema šanse da nije Vučićeva krtica na osnovu onog što radi, ali neko bi morao da se uzme da to i dokaže.

Pera Pera

04. april 2017.

sve je to lepo, AV mi se gadi i svi koji su uz njega, grozno da ne moze biti groznije, ali protesti su pomalo besmisleni. AV nije pobedio tesno, nego vise nego ubedljivo, i to dobrim delom zato sto 45 % glasaca nije izaslo na izbore. Sledeci put bolje da ljudi izadju na izbore nego da cekaju rezultat pa tek onda da protestuju. U nedelju smo imali sansu (doduse u vrlo nefer utakmici). Posle izbora je kasno za kajanje.

Đorđe

04. april 2017.

Molim pa skoro jedine normalne novine u Srbiji, a to je svakako list Danas, da pusti direktno i prati proteste od početka do kraja. Nešto ovako, ali Vi to znate kako se radi: http://www.6yka.com/novost/122516/novi-protesti-sirom-srbije-zbog-izbornih-rezultata . Ovo ljudi teže nalaze, ali list Danas prete mnogi ljudi. Pozdrav svima. Ideeeemoooo....

Biljana

04. april 2017.

E, moja omladino, oni nisu mogli da se ujedine ni medju sobom,a vama ce pomoci?Nece

Мiloš J. Kosovac

04. april 2017.

Šta ti znače demokratski izbori: 35% nikada ne izlaze da glasaju, ovoga puta 45% nisu učestvovali u izbor predsednika države. Od 55% izašlih glasača za Vučića su glasali 55%, a to je od ukupnog broja sa pravom na glas 30% su podržali Vučića. Znači, 70% nisu glasali za Vučića, a on tvdri da je i njihov predsednik, što može da im pokaža na više načina, osim što mogu da produže da ga gledaju na svim televizijama kako neprestano nešto priča i hvali se, dok država nam sve više tone u propast, može da im pošalje iz bilo koje državne insititucije, sve su njegove, da ih obiđu, ako treba i da ih natera da ga se plaše, ako su pokazali svojim čutanjem da ga ne poštuju. I pored ovakvih matematičkim istina nema toliki broj pametnih pa da se ogranizuju i oteraju, opet izborima, ove štetočine s vlasti. Očigledno su najpametniji onih 45 posto koji nisu izašli na ibore, od kojih 35% nikada ne izlaze da glasaju. Ako znamo, a znamo ko su ti što glasaju za Vučića, onda moramo da priznamao da su pametniji od nas onih 45%, jer iako malo ih je ko je do njij čao za Cicerona, a ponačaju se kao da zanju šta je on napisao 168 gdina pre Hrista, a to važi i danas: 1. Siromah radi, 2.Bogat iskorištava prvoga,3. Vojnik brani obojicu, 4. Porezki obaveznik plaća za svu tojicu, 5. Lutalica odmara za se petoricu, 6. Bankar pdokrada svijh pet. 7. Advokat posvađa svu šestoricu. 8. Lekar ubije svih sedam.9. Pogrebnik pokopa svih osam, 10. Političar – živi na račun svih devet.

Dragana

04. april 2017.

Što niste izašli na izbore i rekli svoju volju koga ćete za predsednika. Ane sad kad je sve završeno pravite proteste na ulicama.

Bundzija Sumadijski

04. april 2017.

Ne znam coveka oko sebe koji vise mrzi, slobodno cu napisati tu tesku rec "mrzi" napredne radikale i to zlo koje nam je, nazalost, okovalo nasu lepu Srbiju, javno sam glasao za opozicionog kandidata i to opozicionog, a ne filovanog, "opozicionog", ali mi smisao ovih protesta zaista nije jasan! Ja razumem da Vucic nije prihvatio narodnu volju, kao Zlobimir 1996. godine, ali mi protestvujemo kao Amerikanci onomad, zato sto nam se ne svidjaju rezultati izbora?!?

021

04. april 2017.

http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/159831/FOTO-VIDEO-Protest-u-Novom-Sadu-poceo-uz-manje-incidente.html

Natalija

04. april 2017.

Protesti su u redu samo ako su mirni.

Branko Kostic

04. april 2017.

Imali ste izbore to se tamo resava, a ne na ulici. Ali posto vam je bilo draze sedenje kod kuce, sedite i dalje. A ima onih koji su spremni da naprave pravi izbor i rezultat je ocigledan dzabe se bunite protiv volje vecine.

Vanja

04. april 2017.

Bravo za sve koji su na protestima u Srbiji. Pridruzujem se uskoro. Bravo za mlade! Malo dostojanstva konacno da se pokaze. Mislim da je ovo trebalo ranije da se uradi i ne znam zasto nije ali dobro se krenulo.

Tihomir

04. april 2017.

Treba ih pohapsiti. Drugi put neka razmisle hoće li se buniti protiv volje postenog naroda.

Mladen Mladenović

04. april 2017.

Uvek će biti onih koji pravdu pa i izbore traže na ulici. Kada ste u manjini, kada ste nemoćni, kada ne možete ništa da ponudite, kako bi se tim svojim predlozima nametnuli biračima, uvek je tu ona ista ulica, koja, nažalost, čeka na takve i, koja može da donese samo nesreću. Podjimo od pretpostavke da nekima ta ulica nešto i donese, postavlja se pitanje, kako bi postupali ovi današnji "uličari" prema aktuelnoj većini koja bi, sutradan, institucije zamenila tom ulicom i tražila svoja prava? Vučić je možda ove izbore dobio na osnovu preteranog glorifikovanja nekih svojih uspeha ali, razjedinjena opozicija je, sasvim sigurno, izbore izgubila samo na osnovu mržnje prema Vučiću, što je, nažalost, bio njihov jedini "program".

setalica

04. april 2017.

Nova Srbija bi opet da kraducka

Royce

04. april 2017.

Sta sad hoce?Imali su u nedelju glasanje sto nisu pobedili kad su toliko jaki i kad ih toliko ima?Narod je svoje rekao,a oni mogu da demonstriraju koliko god hoce.

Vrscanka

04. april 2017.

Videli smo na izborima koliko ih ima.Svi su imali pravo glasa.

PERA LOZAC

04. april 2017.

Прекипело је! Од лажи и обећања се не живи. Осилио се много АВ.

Bata

04. april 2017.

Omladinski Nato Dosovski olos uznemirava premijersednika Vucica. Nedopustivo!

Jelena

04. april 2017.

Vi ste od sad jedine novine koje čitam! Bez cenzure!

marko rebić

04. april 2017.

nije mi jasno šta hoće ovi nazovi studenti. čovek je razbio na izborima i šta sada oni hoće. da dovedu nekoga na vlast ko ima 2,1% ili šta?? ovo su radili i u americi posle pobede trampa, a slično je bilo i u rumuniji, sve isti scenerijo. pametnom dosta

Peka

04. april 2017.

Ovi protesti su zaista nepotrebni.

cezar

04. april 2017.

Zovite JOJ koaliciju nak stane na čelo a ne da decu guraju u proteste,poltrončine su i najavljivale da će praviti haos e toliko o njihovom patriotizmu i fer utakmici na izborima.

ananas

04. april 2017.

Bilo i u Valjevu!

Niš

04. april 2017.

Pa šta ako je pobedio i Milošević je pobedio 2000-te pa je završio u zatvoru!

mirko

04. april 2017.

Bilo bi zabrinjavajuće, da ovih protesta nema, jer medijsku kampanju je vodio samo jedan čovek, a rezultat je apsolutna vlast jednog čoveka. Ko to ne razume, neka organizuje podršku AV.

Milojko

04. april 2017.

Što ste nas lagali da će Srbija biti stabilna ako Vučić pobedi. Ovo ni Vučić ne može da nazove stabilnom situacijom a on inače može i ono što nikako ne može. Može da zaobiđe istinu kad hoćeš.

miki

04. april 2017.

Sve ih podrzavam. Nisu to ljudi koji nisu izasli na izbore nego su se podigli jer im drugi kroji robovsku buducnost, ne postuje. Ne misli na njih. Izbori su pokradeni, grozno pokradeni. Ocigledno. Mojoj cerki koja je prosle godine postala punoletna ni ove godine nije stigao poziv za glasanje. Gle cuda, biracko mesto joj je u OS Kralj Milutin u Gracanici. Cela porodica glasa u Nisu. Pitam se kome su u Pristini poslali poziv?! 80% glasova dobio na Kosovu. Aferim. Deco, samo vi mozete da promenite nesto. Ne dozvolite da vam penzioneri odredjuju kako cete ziveti sledecih decenija.

Vrscanka

04. april 2017.

Ocigledno je da ovi mladi ne pamte vladavinu zutih.

Dusan

04. april 2017.

Iskreno,ovo postaje ozbiljno i lagano se siri.Ne svidja mi se bas.

Antibot

04. april 2017.

Da li znate zahteve protesta ?

ksenija gburcik

04. april 2017.

Majko Bozija. Na Radio Beogradu su javili da je bilo par stotina ljudi. Danas jedini donosi objektivne vesti.

Srba

04. april 2017.

Studenti marioneta zapadnih ambasada,ovo me podseca na otpor i znamo gde smo dosli danas.Zameniti jednu okupacionu vlast drugom sistem ostaje isti.Vucic=Jankovic tu nema razlike.Kao akademski gradjani trebalo bi da znate kuda su takvi protesti odveli Srbiju. Oslobadjanje srbije od okupacije i trule elite se radi godinama.Zato sutra kad budete zauzeli pozicije u drustvu,leci sirotinju,sudi po zakonu,ne uzimaj mito,zasadi drvo,postuj boljeg od sebe i itd i itd.Nemojte da dozvolite da vas pojede sistem i trula elita e to je borba za Srbiju.ovo samo zavrsavate posao zapadu koji ce od ove vlasti nagodbom uzeti ono sto je nase.Akademski gradjani koji veruju u demokratiju neznajuci da iza demokratije stoji krupan kapital,pljacka ,interesi okupacija.Umesto da pokrenemo borbu protiv okupacije mi se borimo protiv sluge kojeg ce zameniti drugi sluga sistema.Znam da ovo nece proci cenzuru ali i ti sto citas ovo mozda ovo do sada nisi znao

Слободан Ћук

04. april 2017.

А где су ови били 1. априла? Пили кафицу у кафићу и добацивали онима који су ишли на изборе, а сада се буне. А видим, на челу колоне онај Сандуловић, у Београду, а у Новом Саду нападају студенте који славе свој дан, у Чачку средњошколце подржава Обрадовић, 1 посто... Интересантни скупови!

zoran

04. april 2017.

Dans vozim kroz Mladenovac i ne mogu da se načudim. Hilade, ali hiljade Vučićevih plakata i postera. Nema gde i nema, ne pitaju gde su lepili i 0 - nula, Belog. Nema ništa! Kako je on uopšte dobio tih 9% a Vučić sa Dačićem, Zukurlićem, Krkobabićem, Palmom, LJajićem, Mađarima, onim Karićima ... i još po nekim, samo 1 900 000. Podsećanja radi Koštunica je dobio 2 400 000 glasova kada je pobedio Slobu.

Sugestija

04. april 2017.

Što ne napišete i da je u Subotici bilo? Bilo je oko 1000 ljudi, kažu.

Tanja

05. april 2017.

Bravo za ljude! Samo nek talasaju, pa dokle god. Oni javno pričaju ono što dosta ljudi u Srbiji misli ali zbog posla, kredita i sl baš i ne govori ili govori u nekom uskom krugu. Ukoliko neko od njih i nije izašao u nedelju, svaki sledeći put će sigurno izaći na izbore jer će kroz ove proteste shvatiti koliko je na žalost politika bitna u Srbiji.

Igor

05. april 2017.

Ljudi su ljuti jel nije dobro da jedan covek nije vlast. A Aleksandar Vucic se ponasa tako drzava to sam ja.

Posmatrač

05. april 2017.

Jao kako se samo narod instrumentališe za nečije van institucionalne agende i to samo dan nakon ubedljivih izbornih rezultata. Demokratija se praktikuje na ulici, ali nažalost ovo je pokušaj nedemokratske borbe za vlast jer se vlast legitimizuje glasačkim listićem, a ne pljuvanjem po trotoarima. Nisu samo ti ljudi iz 15 gradova koji popune po jednu gradsku ulicu, gradjani ove zemlje. Tu je još veća većina onih koji su svoje mišljenje iskazali na dan izbora u glasačkoj kutiji. Ako ovi prvi smatraju da ovi drugi nisu u pravu, neka se malo zapitaju iz kojih je to razloga i neka lociraju svoju krivicu u tome, jer marširati protiv diktature uz želju da većinom nametnete svoj stav jer smatrate da ste iz nekog razloga pametniji, jeste autoritarnost i diktatura - pa makar joj nalepili i pridev "demokratska".

Dragoslav

05. april 2017.

Ovu vlast narod mora da obori blokadaom istitucija koje pljačkaju građane. Blokadom saobraćaja. Deblokadom sredstava javnog informisanja. Do svakog građanina mora da stigne informacija gde su utrošene 10 milijardi evra za ovih pet godina vladavine Vučića. Koliko miliona evra je Vučić, otetih penzinerskuh para, dao Klintonu te ga on javno grli i tapše po leđima. Ovakvu plajčku na ovim prostorima nije vršio ni Suleman Veličanstveni kao porobljivač srpskog naroda. Danas niko ne radi džabe. Ni Bler, ni Klinton ni ostali zapadni savetnici Vučiča koje on obilato nagrauje otetim penzionerskim parama. Ovo je 21. vek, nije vreme Miloša Obrenovića. Miloš je radio za Srbiju, a Vučić je sistematski uništava. Građani Srbije postali su najsiromašniji građani Evrope. Lopov je najglasniji i viče: '''''''' Držte lopova ''''''''. Žuti su dugovali 45% BND, a on 80% BND. A njemu i posle pet godina vladavine puna je usta da su predhodnici plajčkali a da je on pošten.

andrej

05. april 2017.

botovima je gazda ugradio osecaj za ironiju. Nakon sto su ljudi selektivno isprebacivani na pogresna glasacka mesta, a u zavisnosti od odgovora na pitanje: "da li cete glasati za vucica", sad kazu "sto niste glasali"

Frfa

05. april 2017.

Svi vi sto se pravite legalisti i protiv ste protesta imate neki otvoreni interes da vucic vlada..nemojte da se folirate.inace ne bi nista komentarisali.mi sto protestujemo smatramo da nas laze i obespravljuje i ugnjetava..i zato cemo protestovati da se cuje nas glas..za pocetak..a planiramo dug zivot..

Dik

05. april 2017.

... širi se, ima nas, ne može PUPS i koalicija SPS-JUL- SRS/SNS da određuje sudbinu mladosti ove zemlje, oni jedino što znaju da urade to je da izađu na izbore !

Dragan

05. april 2017.

Bravo ! Vi ste jedina nada ove ostarele zemlje, gde penzioneri postavljaju vlast vec 30 godina a sve nam je gore i gore. Pazite se da vam Gebels ne napravi neku podvalu, a siguran sam da je vec spremio.Ne dajte strankama da vam prilaze sa svojim obelezjima i vodjama i pokret ce rasti dok ovom satrapu i njegovom olosu ne dodje kraj!

Lajko

05. april 2017.

Jel to neko priziva Arapsko prolece? Setite se kako je pocrlo u Libiji i Siriji i kako im je danas. Izbori nisu pokradeni, nezavisno od uslova, i to je bitno. Menjajte stvari na terenu, bunite se protiv korupciji i zloupotreba svih vrsta u srediname u kojima zivite, ali prestanite sa pokusajima da se vlast promemi na ulici. To u civilizovanom svetu NE MOZE. Samo u bivsim britanskim, francuskim i sl. kolonijama gde vidimo kako im ide i gde narod nije uspeo da dostigne politicku zrelost.

zoro

05. april 2017.

deco,pre svega,svaka cast,ja i svi koje poznajem vas podrzavaju da istrajete.Nemojte biti nasilni jer ONI to jedva cekaju ali,ni po koju cenu u svoje redove nemojte dozvoliti da vam se usunja neka ljiga od bilo kojeg politicara.Oni,oni oce samo da vas iskoriste i opet da nas najase i opet nam zavuku,da ne kazem sta.Oce da budu \\Trojanski konji''''''''.Da su konji,to znamo ali,Trojanski da budu to ne dajte.Ja sam juce bio u Bg a danas idem opet iako sam u dobi da otac mogu vam biti..Napred,pametno,dostojanstveno i uporno.Tako se jedino mozemo dovesti do pobede.Ljubim vas sve!!!

Citalac

05. april 2017.

Vi koji pisete da su trebali izaci u nedelju na izbore...treba prvo da shvatite da mi nemamo drzavu i sistem na kome se nesto odlucuje na izborima vec tek treba to da stvorimo ...zato se danas izlazi na ulice... Biracki spiskovi lazni prepuni fiktivnih glasaca,pretnje otkazima, muljanje sa glasackim mestima to je danasnjica...i to samo mali deo. Nije Vucic dobio izbore u nedelju nego pre toga jer je sve obezbedio...mislite o tome

Butragenjo

05. april 2017.

Svaki dan u 18 h...

Miloš

05. april 2017.

Zanimljivo kako se niko nije setio da demonstrira protiv Vučića dok je bila izborna kampanja kad bi bio postignut najveći efekat. Ovi protesti su kao kad odeš u kladžu da uplatiš tiket na koji imaš dojavu a utakmica ti je počelo pre 5 minuta.

Демонстрације

06. april 2017.

Јутрос је ударна вест на немачкој тв АРД,а на ртс-у ни речи!-Подсетник:ртс је на буџету!

Joca

09. april 2017.

Pa zivela Srbija, bez mraka i sakrivanja svega, od naroda i pravde.