Site name

Đurić: Tolerancija nemoguća bez istine

Danas se sećamo svih koji su nestali tokom ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji i čija sudbina do danas nije rasvetljena, u nadi da će konačno biti preduzeti koraci da se zavera ćutanja koja obavija njihov nestanak prekine, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

1

Piše: FoNet

Beograd 21. avgust 2017. 11:12

Foto: Nenad Đorđević/FoNet

On u saopštenju podseća da su pre 19 godina kod Orahovca nestali novinari Đuro Slavuj i Ranko Perenić.

Porodice i dalje nemaju nikakvu informaciju o njihovoj sudbini, što je velika mrlja na obrazu onih koji se na Kosovu i Metohiji staraju o uspostavljanju vladavine prava, ukazao je Đurić.

Zahvaljujući upornosti kolega novinara, podsetio je Đurić, na mestu njihovog nestanka stoji spomen ploča kao odgovor i upozorenje svima onima koji veruju da je zataškavanje zločina čin patriotizma i da je rešenost onih koji traže pravdu kratkog veka.

Ni ćutanje, ni skrnavljenje spomen ploče neće pokolebati one koji tragaju za pravdom, ocenio je Đurić .

On je predočio da društvo međunacionalne tolerancije na Kosovu i Metohiji neće biti moguće dok god porodice nestalih, koje god nacionalnosti one bile, ne dobiju zadovoljenje u istini.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

baka

21. avgust 2017.

Izgleda da gdin Djuric misli da ISTINA i PRAVDA vaze samo za pojedine Srbe. To, izgleda ne vazi za one koji su se borili u ratovima u kojima Srbija nije ucestvovala, niti za one koji su postavljeni kao mete bombama, za gradjane Srbije koje je policija na Kosovu ubijala i proterivala, i za mnoge druge! On ove reci koristi samo da bi postigao politicke poene.