Site name

Brnabić: Fotografije Vučića jačanje kulta simbola države

Premijer Ana Brnabić izjavila je danas da ne vidi problem da se fotografije šefa države Aleksandra Vučića postave u državne institucije, pošto smatra da treba nastaviti jačanje kulta nacionalnih simbola države.

24

Piše: FoNet

23. avgust 2017. 15:06

Foto: EPA / Koča Sulejmanović

I ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da ne vidi problem i da mu je "to normalno".

Šarčević je izjavio da su kada je služio vojsku na zidovima u kasarnama bile slike jugoslovenskog predsednika Josipa Broza Tita.

Na pitanje da li bi trebalo da Vučićeve slike budu postavljene i u školama, Šarčević je odgovorio da je u školama normalnije da budu istaknute slike prosvetnih velikana.

Pažnju javnosti na tu temu izazvao je nalog ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u službenim prostorijama Ministarstva odbrane i vojske postave Vučićeve fotografije.

povezane vesti

komentari (24)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Stalni citalac

23. avgust 2017.

Ne pravi sebi nikakva lika ni ido la,niti mu se klanjaj niti ga postuj .Prva zapovest iz Starog zaveta. PS.A sve neki nazovi hriscani,lo me slavske kolace i sede sa epis kopima,ljube ikone.Moze samo jedno ili drugo,politicari.

Vaske

23. avgust 2017.

Ne mogu da verujem ... gde je kraj lupetanju i idiotizmu?

VUK

23. avgust 2017.

A zbog cega Vucic nije dao da se postavljaju Tomine slike? I tada su imali slicna obrazlozenja za Tomu predsednika okacenog na zidu...

Nezanimljiv odgovor

23. avgust 2017.

A izradu fotografija poveriti Kokezi.

Pragmatičar

23. avgust 2017.

Ja, lično, mislim da će se predsednik Vučić izdići iznad ovog pomodarskog ludila svojih podrepaša koji ne biraju sredstva kako bi mu se besramno, smešno podanički, ponizno, uvlakački,...........dodvorili i pokazali svoje idolopoklonstvo i da će, pre svega, zarad sebe i poštovanja institucije na čijem je čelu zaustaviti ovakve sulude ideje pomenutih. Ako ne zbog drugog, ono bar zbog ugleda zemlje u svetu koji je i onako na staklenim nogama. Treba li zbog ovoga da počnu još više da nas ismejavaju i smatraju nedozrelim i zaostalim? Šta nam to treba? Kakav crni "kult", nemojmo biti smešni i nemojmo bandoglavo izigravati "crnu ovcu" među pristojnim i naprednim narodima! Učinimo i uradimo nešto pametno za svoju zemlju i prestanimo sa glupiranjima i nesuvislostima.

Tupko

23. avgust 2017.

DRUZE ACO LJUBICICE BELA....

Rade

23. avgust 2017.

Nemam ništ protiv toga da se kače slike predsednika, ali mislim da bi mnogo prikladnije bilo da se kače slike recimo patrijarha Pavla, predsednici dolaze i odlaze, patrijarh Pavle je postao večan među srbima.

Milan Kovačević

23. avgust 2017.

U Francuskoj su 60tih i 70 tih godina kačili slike predsednika De Gola, i predsednika Pompidua po školama, poštama, i sličnim institucijama. Tako da i nije baš istina da je postavljanje slika komunistička praksa.

baka

23. avgust 2017.

Veoma je zalosna slika nase premijerke! Potpuni izostanak morala i integriteta. Prvo je bio onaj blam sa ruskim ambasadorom a zatim je pre neki dan ispala glupa, jer su zakuvali sa Makedonijom iza njenih ledja! I umesto da im kaze DOVIDJENJA, necu da budem vas krpa, ona se jos i podmece ovom izjavom o KULTU! Zna li IKO od njih za stid?

pro

23. avgust 2017.

Neka ona postavi njegovu sliku u svojoj spavaćoj sobi.

Mašinbravar

23. avgust 2017.

Čovek je ozbiljno prolup''''o. Biće da se istripovao da će da vlada doživotno. Jedan je bio Broz, ovaj mu nije ni do članaka. Vrhunac su izjave praznoglavih pešadinaca koji podržavaju i opravdavaju svaku vođinu ujudurmu.

Vladan Velimirovic

23. avgust 2017.

E, dokle smo spali, jadniji od najadnijih naroda na svetu, da imamo ovakvu VELICINU na mestu predsednika-premijera-samokrunisanog cara, odnosno MESIJU, od koga bi se mnogi narodi na svetu postideli a mislim da se nasi sveti preci u grobovima valjaju od muke.

VP

23. avgust 2017.

Sada smo otkrili veliku stručnost i sposobnost Ane. Hrabro idemo u privredne reforme. Verovatno narodu treba kult ličnosti da bolje radi.

Srdjan

23. avgust 2017.

Pa njima nije nista cudno jer im je, sto kaze Basara, analna speleologija i strast i posao. Normalno da ne vide nista cudno u tome sto se nekome uvlace u du-pe. Jos im je cudno kad neko nece, taj im dodje nenormalan.

Gubernator Klatimir Smutin

23. avgust 2017.

Gđa. predsednica Vlade Republike Srbije,Ana Brnabić, je izuzetno obrazovana osoba pa bi trebala da zna da su simboli države zastava,grb i himna a ne "slika druga predsednika",bilo kojeg ! Ovde se pre radi o jačanju kulta ličnosti i poltronstvo nižerangiranog članstva SNS-a prema vođi, svemogućem i apsolutno bezgrešnom St. AV.

1.maj

23. avgust 2017.

Dobrodošli u Severnu Koreju (evropsku). Pošto su svi problemi rešeni, Premijerka je odlučila da se posveti i poslednjem, a to je negovanje kulta, pazite sad, ne ličnosti, već države. A kako? Pa isticanjem slika samo jednog čoveka. Država-to sam ja. Poznato? PROMENA SISTEMA!

Zk

23. avgust 2017.

Pazi, sns botovi "citaju" i DANAS. Ok, po zadatku, naravno. Jadne li Srbijice

Bundzija Sumadijski

24. avgust 2017.

Moze za mene neki portret DJuke Bizon iiz skupstinskog restorana dok jede.?

Bazooka Joe

24. avgust 2017.

Vucic dodelio ministarske pozicije a zauzvrat od tih istih Ministara dobija guzoljub u vidu fotografija na zidovima drzavnih ustanova

Jova

24. avgust 2017.

Neka neko obavesti ovog takozvanog ministra da je Tito davno umro i da smo u XXI veku

Jovan

24. avgust 2017.

Drugarica Brnabic kao da ne vidi da su slike Vucica vec okacene na naslovne strane svih mogucih medija u ovoj proniji koja se naziva Srbija, u proteklih pet godina. I to je jacanje kulta coveka koji je simbol rasturanja i drzave i njenih institucija i rasprodaje prirodnih i ljudskih resursa i legalizacija njegovih besprizornih lazi i glumatanja kojima prikriva njegov nedostatak politickog i svakog drzavnickog umeca i kompetencije.

Pedja

24. avgust 2017.

Ovi bolesnici porede AV sa Titom!Pa zar Srbija nema nikog osim diktatora da se njima ponosi?

Jer drzava...

24. avgust 2017.

...to sam ja!

Milan Nikolić

27. avgust 2017.

To se zove fašizam.Imamo skoro sve elemente.