Brnabić: Fotografije Vučića jačanje kulta simbola države

Ostavite komentar


  1. Ne pravi sebi nikakva lika ni ido
    la,niti mu se klanjaj niti ga postuj
    .Prva zapovest iz Starog zaveta.
    PS.A sve neki nazovi hriscani,lo
    me slavske kolace i sede sa epis
    kopima,ljube ikone.Moze samo
    jedno ili drugo,politicari.

  2. A zbog cega Vucic nije dao da se postavljaju Tomine slike? I tada su imali slicna obrazlozenja za Tomu predsednika okacenog na zidu…

  3. Ja, lično, mislim da će se predsednik Vučić izdići iznad ovog pomodarskog ludila svojih podrepaša koji ne biraju sredstva kako bi mu se besramno, smešno podanički, ponizno, uvlakački,………..dodvorili i pokazali svoje idolopoklonstvo i da će, pre svega, zarad sebe i poštovanja institucije na čijem je čelu zaustaviti ovakve sulude ideje pomenutih. Ako ne zbog drugog, ono bar zbog ugleda zemlje u svetu koji je i onako na staklenim nogama. Treba li zbog ovoga da počnu još više da nas ismejavaju i smatraju nedozrelim i zaostalim? Šta nam to treba? Kakav crni "kult", nemojmo biti smešni i nemojmo bandoglavo izigravati "crnu ovcu" među pristojnim i naprednim narodima! Učinimo i uradimo nešto pametno za svoju zemlju i prestanimo sa glupiranjima i nesuvislostima.

  4. Nemam ništ protiv toga da se kače slike predsednika, ali mislim da bi mnogo prikladnije bilo da se kače slike recimo patrijarha Pavla, predsednici dolaze i odlaze, patrijarh Pavle je postao večan među srbima.

  5. U Francuskoj su 60tih i 70 tih godina kačili slike predsednika De Gola,
    i predsednika Pompidua po školama, poštama, i sličnim institucijama.
    Tako da i nije baš istina da je postavljanje slika komunistička praksa.

  6. Veoma je zalosna slika nase premijerke! Potpuni izostanak morala i integriteta. Prvo je bio onaj blam sa ruskim ambasadorom a zatim je pre neki dan ispala glupa, jer su zakuvali sa Makedonijom iza njenih ledja! I umesto da im kaze DOVIDJENJA, necu da budem vas krpa, ona se jos i podmece ovom izjavom o KULTU! Zna li IKO od njih za stid?

  7. Čovek je ozbiljno prolup““o. Biće da se istripovao da će da vlada doživotno. Jedan je bio Broz, ovaj mu nije ni do članaka. Vrhunac su izjave praznoglavih pešadinaca koji podržavaju i opravdavaju svaku vođinu ujudurmu.

  8. E, dokle smo spali, jadniji od najadnijih naroda na svetu, da imamo ovakvu VELICINU na mestu predsednika-premijera-samokrunisanog cara, odnosno MESIJU, od koga bi se mnogi narodi na svetu postideli a mislim da se nasi sveti preci u grobovima valjaju od muke.

  9. Sada smo otkrili veliku stručnost i sposobnost Ane. Hrabro idemo u privredne reforme. Verovatno narodu treba kult ličnosti da bolje radi.

  10. Pa njima nije nista cudno jer im je, sto kaze Basara, analna speleologija i strast i posao. Normalno da ne vide nista cudno u tome sto se nekome uvlace u du-pe. Jos im je cudno kad neko nece, taj im dodje nenormalan.

  11. Gđa. predsednica Vlade Republike Srbije,Ana Brnabić, je izuzetno obrazovana osoba pa bi trebala da zna da su simboli države zastava,grb i himna a ne "slika druga predsednika",bilo kojeg ! Ovde se pre radi o jačanju kulta ličnosti i poltronstvo nižerangiranog članstva SNS-a prema vođi, svemogućem i apsolutno bezgrešnom St. AV.

  12. Dobrodošli u Severnu Koreju (evropsku).
    Pošto su svi problemi rešeni, Premijerka je odlučila da se posveti i poslednjem, a to je negovanje kulta, pazite sad, ne ličnosti, već države.
    A kako?
    Pa isticanjem slika samo jednog čoveka.
    Država-to sam ja. Poznato?
    PROMENA SISTEMA!

  13. Moze za mene neki portret DJuke Bizon iiz skupstinskog restorana dok jede.?

  14. Vucic dodelio ministarske pozicije a zauzvrat od tih istih Ministara dobija guzoljub u vidu fotografija na zidovima drzavnih ustanova

  15. Neka neko obavesti ovog takozvanog ministra da je Tito davno umro i da smo u XXI veku

  16. Drugarica Brnabic kao da ne vidi da su slike Vucica vec okacene na naslovne strane svih mogucih medija u ovoj proniji koja se naziva Srbija, u proteklih pet godina. I to je jacanje kulta coveka koji je simbol rasturanja i drzave i njenih institucija i rasprodaje prirodnih i ljudskih resursa i legalizacija njegovih besprizornih lazi i glumatanja kojima prikriva njegov nedostatak politickog i svakog drzavnickog umeca i kompetencije.

  17. Ovi bolesnici porede AV sa Titom!Pa zar Srbija nema nikog osim diktatora da se njima ponosi?

Ostavite komentar


Politika

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu 10

Zajedno Vojvodina: Desetak odbora napustilo stranku zbog raspuštanja odbora u Novom Sadu i Pančevu

Nakon što je centrala stranke Zajedno, zbog najave učestvovanja na loklanim izborima 2. juna, danas raspustila odbore u Novom Sadu, Nišu i Pančevu, iz solidarnosti i odbijanja centralističkog tretmana, članstvo i rukovodstvo još desetak gradskih odbora, među kojima su Zrenjanin, Kula, Sombor, Srbobran, Kikinda, Vrbas, Subotica i Novi Bečej, momentalno je podnelo ostavke, saopšteno je danas iz pokrajinskog odbora Zajedno Vojvodina.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.