Site name

Kosovo ima evropsku perspektivu

Kancelarija EU, specijalni predstavniki EU, Euleks i šefovi misija EU na Kosovu naveli su u saopštenju da Kosovo ima evropsku perspektivu, ali da tempo približavanja Kosova jasno zavisi od tempa u kojem sprovodi reforme u svim relevantnim oblastima, posebno u oblasti vladavine prava i osnovnih prava.

2

Piše: FoNet

Priština 27. novembar 2017. 19:02

Kosovo ima evropsku perspektivu

Foto: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

"Funkcionalna, delotvorna višepartijska parlamentarna demokratija je neophodna na Kosovu kako bi kosovskim zakonodavcima omogućila da naprave ove neophodne reforme, navodi se u saopštenju, koje prenosi RTK2.

Ističe se i da je važno da se poštuju demokratski procesi, da se parlament redovno i često sastaje, da funkcioniše pravilno i efikasno i da se održava vladavina prava.

Očekujemo od svih izabranih predstavnika da se ponašaju odgovorno i sprovode prioritete koji odražavaju volju ljudi bez nepotrebnog daljeg odlaganja, navodi se u sopštenju.

Što se tiče drugog kruga lokalnih izbora, EU pažljivo prati sve aktuelne razvoje i očekuje, poručuju evropski predstavnici na Kosovu, da svi politički akteri odgovorno postupaju. 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Дуле

27. novembar 2017.

Косово има европску перспективу након нормализације односа са Србијим. Нормализација подразумева повратак Косова и Метохије у уставноправни систем Републике Србије, тако да ће српска јужна покрајина ући у ЕУ када (ако?) то учини цела наша држава.

Anastasija Marković

28. novembar 2017.

Najveća perspektiva Kosova i Metohije je proizvodnja i distribucija praška za pecivo u Evropu.