Priština

Koha: Istraga o hapšenju Đurića

Kosovske vlasti su primorane da sprovedu istragu o akciji policije od pre godinu, kada je na brutalan način uhapšen direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, prenosi Radio Kontakt plus pisanje Kohe.

Ustavni sud odbacio Tačijev zahtev za ocenu navodnog sukoba njegovih i ovlašćenja Parlamenta

Ustavni sud Kosova odbacio je danas zahtev predsednika Kosova Hašima Tačija za ocenu navodnog sukoba njegovih ovlašćenja i ovlašćenja Skupštine Kosova u vezi potpisivanja međunarodnih sporazuma, navodeći da Tači „nije dostavio dovoljno korisnih informacija u vezi sa navodnim sukobom, niti je tačno naveo kakav sukob postoji između ustavnih nadležnosti predsednika i Skupštine“.

SL: Smena Vesne Mikić nastavak imenovanja politički podobnih Srba

Srpska lista saopštila je da odluka Vlade Kosova da smeni zamenicu ministra pravde Vesnu Mikić predstavlja nastavak „političkih imenovanja privatnih i podobnih Srba“ Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija i Kadrija Veseljija u institucije u Prištini.

Haradinaj podržava zatvaranje kazina

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da podržava nacrt rezolucije o suspenziji aktivnosti kazina i igara na sreću, o kojoj će danas raspravljati poslanici Skupštine Kosova.

U akciji „Masaža“ uhapšeno 11 osoba

Jedanaest osoba je uhapšeno, a 22 lokala u Prištini i Kosovu Polju su zatvorena tokom akcije Uprave Policije Kosova zbog sumnje za trgovinu ljudima, piše danas KoSSev.

Malići: Prepucavanje način da se zaštiti Radoičić

Saradnja istražnih organa Kosova i Srbije o ubistvu Olivera Ivanovića očigledno nije bila dobra i iskrena. Kosovska policija po nalogu istrage nije uspela da uhapsi Milana Radoičića jer se on sklonio u Srbiju.

Haradinaj: Kosovo nema zemlju za davanje

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da Kosovo „nema zemlju za davanje“ i da je protiv je svakog sporazumu sa Beogradom koji bi uticao na promenu granica Kosova, preneli su prištinski mediji.

PrvaPoslednja