Priština

Veselji traži da mu se zakonom smanji koeficijent plate

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji je danas zvanično od parlamentarne komisije za javnu upravu zatražio da se predsedniku kosovskog parlamenta predlogom zakona o platama koeficijent smanji od 11 na devet.

Veselji: Sa američkim ambasadorom smo razgovarali o izazovima ove godine

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji saopštio je danas da je sastanak sa premijerom Ramušom Haradinajem i američkim ambasadorom Filipom Kosnetom bio konstruktivan i dodao da će Kosovo odluke o važnim procesima donositi u koordinaciji sa SAD i međunarodnim partnerima.

Haradinaj sa Kosnetom razgovarao sat vremena, sledi sastanak u Vladi

Sastanak između američkog ambasadora u Prištini Filipa Kosneta, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predsedavajućeg kosovske skupštine Kadrija Veseljija o odluci kosovske vlade da uvede takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine završen je, ali rezultati sastanka još uvek nisu poznati javnosti.

Mediji: Sutra može doći do destabilizacije institucija Kosova

Sutrašnji sastanak predsednika kosovskog parlamenta i premijera sa američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom, na kojem će se razgovarati o zahtevima SAD za ukidanje takse može dovesti do destabilizacije institucija Kosova, odnosno do smene Haradinaja, smatraju prištinski mediji.

Veselji: Poziv na razgovor o taksama

Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao je ambasadora SAD u Prištini Filipa Kosneta i premijera Ramuša Haradinaja na sastanak, kako bi razgovarali o zahtevu Vašingtona da Priština ukine taksu od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Kosovski prosvetari odbili ponudu Haradinaja

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Kosova (USONK) odbacio je ponudu premijera Ramuša Haradinaja o povećanju plata za 10 odsto za nastavnike, čime je nastavljen štrajk u školama koje nastavu izvode po kosovskom sistemu obrazovanja.

PrvaPoslednja