Priština

Haradinaj: Ne treba nam izolovana sloboda

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je poručio međunarodnoj zajednici da Kosovu nije potrebna izolovana sloboda, pozivajući se na proces integracije u Evropsku uniju i Severnoatlantski savez.

Apostolova: Najbolje rešenje da Kosovo ukine taksu

Specijalna predstavnica Evropske unije na Kosovu Natalija Apostolova ocenila je da je potrebna politička volja da bi bile povučene takse na uvoz robe iz Srbije i BiH i da bi bio nastavljen dijalog koji bi doveo do obostrano prihvatljivog rešenja.

Akcija „Čelični prsten“ na severu Kosova

Kosovska policija je pokrenula operaciju za hapšenje krijumčara na severu Kosova nakon incidenta u Leposaviću kada je lokalni Srbin iz Zubinog Potoka pucao u pravcu policije i pokušao da pregazi pripadnike policijske patrole koji su ga zaustavili, piše Zeri.

Otkrivena bista Medlin Olbrajt u Prištini

U okviru obeležavanja 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovu, organizovana je šetnja visokih međunarodnih zvaničnika i lidera Kosova od trga „Skenderbeg“ do trga „Olbrajt“, gde je i otkrivena bista bivše američke sekretarke.

Priština obeležila 20 godina od ulaska Kfora, na slavlju Klinton i Olbrajt

Centralnom manifestacijom „Za našu slobodu“ u Prištini je obeležena 20. godišnjica od ulaska NATO snaga na Kosovo, kojoj su prisustvovali građani i brojni gosti, među kojima i bivši predsednik SAD Bil Klinton, nekadašnji državni sekretar SAD Medlin Olbrajt, kao i bivši komandant NATO snaga u Evropi Vesli Klark.

Haradinaj: Samita u Parizu možda neće biti

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da samit u Parizu 1. jula, možda neće biti održan, jer je uslov za nastavak dijaloga ukidanje takse, a Kosovo, kako je rekao, ne može biti uslovljeno.

Dve decenije KFOR-a na Kosovu

U glavnom štabu KFOR u Prištini obeleženo je 20 godina od ulaska NATO snaga i vojnika zemalja partnera na Kosovo i poručeno je da će ova misija nastaviti da garantuje bezbednost i slobodu kretanja svim zajednicama.

PrvaPoslednja