Priština

Tači u UN o granicama, Haradinaj za vize

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Ramuš Haradinaj uskoro će otputovati u Njujork, gde 24. septembra počinje Generalna skupština Ujedinjenih Nacija, prenosi RTK2.

Švedska nastavlja da pruža podršku Kosovu

Ministarka zadužena za evropske integracije Durata Hodža, sastala se danas sa ambasadorkom Švedske na Kosovu Karin Hernmak, sa kojom je razgovarala o odnosima Kosova i Švedske i informisala je o kampanji za liberalizaciju viza i merama za sprovođenje SSP, prenosi RTK.

Tači potvrdio mogućnost sastanka sa Trampom

Predsednik Kosova Hašim Tači potvrdio je danas mogućnost sastanka sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trampom na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Kosovska policija: Od 24. septembra pojačana kontrola vozila

Kosovska policija saopštila da će u regionu Mitrovica Sever od 24. septembra sprovoditi pojačanu kontrolu, tokom koje će oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv lica koja budu upravljala ovakvim vozilima, preduzimaće se zakonske mere, preneo je Kontakt plus radio.

Zašto Srbi napuštaju KBS?

„Tendencije rušenja multietničnosti: masovno napuštanje Kosovskih bezbednosnih snaga pripadnika srpske nacionalnosti i uloga Srbije u tome“, tema je izveštaja koju je Kosovski centar za bezbednosne studije predstavio u Prištini. U izveštaju je navedeno da je samo ove godine, zbog različitih vidova ucene, KBS napustilo 60 Srba, prenosi RTK.

Protest na Kosovu: Traže oslobađanje Dreničke grupe

Građani, saborci i lideri organizacija proizašlih iz sukoba na Kosovu protestovali su danas ispred Palate pravde u Prištini, zahtevajući da bivši komandanti Oslobodilačke vojske Kosova, Suljejman Seljimi i Jahir Demaku budu pušteni na slobodu, preneo je KoSSev.

Veselji: Opozicija neka protestuje zbog Vučićevih izjava

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je na konferencije za novinare nakon sednice Predsedništva skupštine govorio o izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom njegove posete Kosovu, prenosi RTK.

EULEKS: Pet godina od ubistva

Euleks je danas obeležio pet godina od ubistva carinskog službenika Audriusa Šenavičiusa i pozvao kosovske vlasti da nastave istragu tog slučaja.

KiM: Građani sumnjaju u investicije

U četiri opštine na severu Kosova se ulaže iz tri budžeta – plus iz fondova i institucija Evropske unije, ali građani tvrde da se na terenu ne osećaju nikakve investicije i smatraju da se novac ne raspoređuje pravedno, objavio je RTK na srpskom jeziku.

PIK: Uhapšen policijski starešina

Policijski inspektorat Kosova uhapsio je narednika iz centra Policijske stanice u Prištini zbog sumnje da je počinio krivično delo „Zloupotreba službene dužnosti ili autoriteta“.

Srpska lista u ostavci kod Haradinaja

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj se sastao sa Srpskom listom – svojim koalicionim partnerom, koja je zvanično u ostavci od hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, 26. marta, navodi RTK 2.

Tači priprema teren za dogovor s Vučićem

Poruku kosovskog predsednika Hašima Tačija da „Zapad ne može da ubedi Srbiju da prizna Kosovo“ predstavnici diplomatskih krugova i pojedini opozicioni političari iz Beograda i Prištine za Danas tumače kao jasan znak da bi Tači bio više „nego zadovoljan i sporazumom koji ne bi značio eksplicitno priznanje Kosova od strane Beograda, već bi omogućio Prištini da dobije članstvo u UN“, uprkos njegovoj ranijoj retorici da finalni dogovor nije moguć ako se „Srbija i Kosovo uzajamno ne priznaju“.

Tači: Neće biti egzodusa stanovništva niti domino efekta

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je uputio javnu poruku, kako je naveo, „skepticima mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije“. Nije precizirao na koga konkretno reaguje, ali kaže da ovi „skeptici“ sa „lakoćom šire strah zbog navodne destabilizacije regiona“ i „produbljuju etničke podele na Balkanu“.

Prva Poslednja