Priština

Građani na Kosovu pokrenuli onlajn peticiju za formiranje vlade 3

Građani na Kosovu pokrenuli onlajn peticiju za formiranje vlade

Na Kosovu je pokrenuto potpisivanje onlajn peticije kojom građani zahtevaju što pre formiranje vlade i traži da zvaničnici Demokratskog saveza Kosova, koji nisu bili u izbornoj trci na izborima 6. oktobra prošle godine, odmah prestanu da blokiraju njeno formiranje.

Godišnjica masakra u Račku 5

Godišnjica masakra u Račku

Na Kosovu je obeležena 21. godišnjica masakra u selu Račak, u kome su srpske snage ubile 45 Albanaca. Zločin počinjen 15. januara 1999. bio je jedan od povoda za donošenje odluke o NATO bombardovanju tadašnje SRJ.

I na Kosovu se teško diše 6

I na Kosovu se teško diše

Indeks kvaliteta vazduha u Prištini ukazao je, na osnovu današnjih merenja, na veliku zagađenost vazduha, javlja RTK, prenoseći apel zvaničnika da se poštuju propisi.

Rama tužio Haradinaja 8

Rama tužio Haradinaja

Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, potvrdio je noćas putem svog Fejsbuk naloga da ga je premijer Albanije, Edi Rama, tužio.

Kurti nudi 14 umesto 12 resora 14

Kurti nudi 14 umesto 12 resora

Potpredsednik Pokreta Samoopredeljenje Besnik Bisljimi objavio je najnoviju ponudu koju je ta stranka uputila Demokratskom savezu Kosova (DSK) za formiranje vlade koja, između ostalog, podrazumeva povećanje broja ministarstava sa 12 na 14 resora.

PrvaPoslednja