Priština

Ugljanin i Kurti razgovarali o zahtevu za specijalni status Sandžaka 1

Ugljanin i Kurti razgovarali o zahtevu za specijalni status Sandžaka

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Ugljanin razgovarao je u Prištini sa predsednikom pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem koga je „upoznao sa političkom situacijom u Sandžaku i diskriminatorskom srpskom državnom politikom koja se sprovodi nad građanima Sandžaka“, saopštila je danas SDA.

Optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića do 23. novembra 5

Optužnica u slučaju ubistva Olivera Ivanovića do 23. novembra

Tekst optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“, završen je, čuva se i prevodi u diplomskim krugovima u Prištini, a njegov sadržaj gotovo je nepoznat i onima koji su na ovom slučaju radili u Specijalnom tužilaštvu Kosova, nezvanično tvrde visoki diplomatski izvori u Prištini.

Koalicija Pacolija i Ljimaja "prošla" za samo 21 glas 6

Koalicija Pacolija i Ljimaja „prošla“ za samo 21 glas

Ponovno brojanje glasova od strane CIK-a neće promeniti konačne rezultate na kosovskim izborima, koalicija Socijaldemokratska inicijativa, Alijansa za novo Kosovo i Partija pravde je u opasnosti da ostane ispod izbornog praga – tvrdi izvršni direktor Demokratskog instituta Kosova Ismet Krieziu.

Kurti: NATO neophodan na Kosovu 9

Kurti: NATO neophodan na Kosovu

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je danas da je prisustvo snaga Severno-atlantske alijanse na Kosovu i dalje neophodno.

I dalje bez odgovora o trovanju glasačkim listićima 11

I dalje bez odgovora o trovanju glasačkim listićima

Ni posle više od 30 dana od alergijske reakcije koju su dobili članovi Centralne izborne Komisije (CIK) prilikom brojanja glasačkih listića iz Srbije, nema odgovora kako je došlo do toga i koji su uzroci, piše Koha.

Bejer izvestilac EP za Kosovo 12

Bejer izvestilac EP za Kosovo

Odbor za spoljne poslove i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (SE) izabrao je danas Petera Bejera iz Nemačke za svog novog izvestioca za Kosovo, a u “trci” za to mesto pobedio je Rusa Alekseja Kondratijeva, objavio je Ljajmi.

Rudari Trepče stupili u štrajk 15

Rudari Trepče stupili u štrajk

Rudari Metalurškog kombinata Trepča u Mitrovici započeli su u ponedeljak štrajk, javljaju prištinski mediji i navode da je povod tome činjenica da im nije isplaćena oktobarska plata kao i loši uslovi rada.

PrvaPoslednja