Moro: Francuska nije iznenađena napadom 1Foto: Twitter/serbianPM

Francuska ambasadorka u Beogradu Kristin Moro izjavila je danas da je u napadu u Nici u četvrtak uveče poginula 81 osoba, dok je 175 ranjeno i da među žrtvama nema državljana Srbije. Francuska, kako je rekla Moro, nije previše iznenađena atentatom, s obzirom da je godinu i po dana u stanju stalne pripravnosti.

Zahvaljujući visokim merama bezbednosti je Francuska bila domaćin Konferencije o klimatskim promenama, Evropskog fudbalskog prvenstva i Samita o Zapadnom Balkanu, izjavila je Moro.
Prema njenim rečima, odlučeno je da se u Francuskoj produži vanredno stanje, uz uvođenje dodatnih mera bezbednosti, posebno vezanih za putovanja, zbog turističke sezone.

Kristin Moro se zahvalila predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću što je došao da se prvi upiše u Knjigu žalosti u ambasadi, kao i na svim ostalim porukama solidarnosti koje stižu iz Srbije.
Naša poruka je da treba da budemo jedinstveni i verni vrednostima Republike, izjavila je Kristin Moro.

Vučić je rekao da je Srbija užasnuta i da, kao mala zemlja, može da pokaže lojalnost i vernost idejama savremenog civilizovanog društva.

Uvereni smo da će Francuska i ovog puta izaći kao pobednik. Želimo da na svaki mogući način pomognemo borbu koju vode Francuska, Evropa i civilizovani svet, izjavio je Vučić.
Knjiga žalosti u francuskoj ambasadi je otvorena do 17 časova. 

Ranije danas saopšteno je da je objavljena trodnevna žalost u Francuskoj zbog tragedije u Nici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari