"Hrvatska nema vremena za nadmudrivanja" 1Foto: HRT

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je danas konferenciju za novinare, povodom juče održanih vanrednih parlamentarnih izbora.

„Hrvatska je još jednom dokazala da je država zrele demokracije i verujem da je iz izazova izašla još jača. Nakon upravo objavljenih rezultata izbora, želim čestitati svima koji su izabrani. Na svima vama je velika odgovornost za razvoj i stabilnost države i bolji život građana. Posebno čestitam relativnom pobedniku Andreju Plenkoviću, HDZ-u i partnerima. Ovo predstavlja značajan demokratski iskorak jer je kampanja bila fokusirana na egzistencijalne probleme građana, a ne na podele. No, slabi odaziv na izbore moramo shvatiti kao upozorenje svima da moraju vratiti poverenje u političare“, rekla je Kitarović.

Ona je dodala da su pred njima izbori za sastavljanje nove Vlade o čemu će odlučivati kad dobije rezultate od DIP-a.

„Neću dopustiti odugovlačenje i ultimatume koji iritiraju javnost, i nisu put prema izgradnji stabilne Vlade. Hrvatska nema vremena za nova nadmudrivanja. Treba nam odlučno vodstvo koje će osigurati privredni rast. Verujem kako ću uskoro dobiti dokaz od natpolovičnoj podršci za sastavljanje novog Sabora i Vlade“, ukazala je predsednica.

Prema nezvaničnim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo objavilo nakon 100 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ je relativni pobjednik izvanrednih parlamentarnih izbora sa osvojenih šesz izbornih jedinica te dva glasa dijaspore, dok je Narodna koalicija predvođena SDP-om osvojila četiri izborne jedinice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari